Illustrasjonsbilde: GettyImages

Foto:

CEPI gir støtte til ny koronavaksine som skal beskytte bredt

CEPI gir 4.5 milioner dollar til en såkalt MAPS-vaksine. Målet er å utvikle en vaksine som beskytter mot fremtidige betakoronavirus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Vaksinekoalisjonen CEPI skriver i en pressemelding at de denne uken har inngått en avtale med Affinivax om å utvikle en vaksine som gir bred beskyttelse mot ulike varianter av SARS-CoV-2, og muligens andre betakoronavirus.

De bevilger 4.5 millioner dollar for å støtte utviklingen av en vaksinekandidat.

Målet er at vaksinen skal egne seg for bruk i lav- og mellominntektsland.

CEPI skriver i pressemeldingen at de håper å utvikle en vaksine som beskytter mot en rekke betakoronavirus, som slik sett vil omfatte «sykdom x», som kan være ukjente virus med pandemi-potensial.

NYE VARIANTER: – Framveksten av omikron-varianten er en sterk påminnelse om at COVID-19-pandemien langt fra er over og at vi må forberede oss på å leve sammen med viruset på lang sikt, sier Dr. Richard Hatchett direktør i CEPI.  Foto: CEPI

– Sterk påminnelse
– Framveksten av omikron-varianten er en sterk påminnelse om at COVID-19-pandemien langt fra er over og at vi må forberede oss på å leve sammen med viruset på lang sikt. Gjennom vårt partnerskap med Affinivax, tar vi de første skrittene mot å utvikle en vaksine som kan takle en lang rekke varianter, og som kan hjelpe oss å ha et forsprang på viruset i framtiden, sier Dr. Richard Hatchett, direktør i CEPI, via en pressesmelding.

– Å utvikle variantsikre vaksiner mot COVID-19 og gjøre dem tilgjengelig for rettferdig tilgang er avgjørende for global helsesikkerhet.

CEPI-støtten forplikter til rettferdig tilgang for vaksinene de finansierer.

Selskapet uttaler i pressemeldingen at å motta støtten er viktig for dem.  

– En ære
– Det er en ære for oss å motta denne prestisjetunge støtten og bli en del av CEPIs visjonære program for å fremme utviklingen av nødvendige vaksiner som blir tilgjengelige for pasienter over hele verden, sier Steven Brugger, administrerende direktør i Affinivax i pressemeldingen fra CEPI. 

– Vi er i likhet med CEPI overbevist om at nye vaksiner, i tillegg til de som allerede er godkjent, trengs for å hjelpe verden å få kontroll over dette utfordrende viruset.

Teknologiplattformen heter Multiple Antigen Presenting System som er forklart på selskapets nettsider.

Ifølge pressemeldingen fra CEPI skal støtten bidra til å utvikle og utforme en vaksinekandidat, for å komme frem til et «proof of concept».

Teknologien er allerede brukt i pneumokokk-vaksiner som produseres av Affinivax.

– Vår MAPS-teknologiplattform er en grunnleggende annerledes tilnærming til vaksineutvikling som gjør oss i stand til å kombinere flere antigener i en enkelt MAPS-vaksine for mulig å beskytte mot den kontinuerlige trusselen fra framveksten av COVID-19-varianter. I tillegg vil denne investeringen gi Affinivax mulighet til å utforske potensialet til vår vaksineplattform mot nye virus, og fortsette å støtte globale helse-organisasjoner i deres arbeid for å bekjempe andre virus og utvide sine vaksineprogrammer.

Powered by Labrador CMS