VAKSINER: Omtrent to tredjedeler av vaksinedosene til AstraZeneca har gått til lav- og lavmiddelinntektsland. 

Foto: Colourbox

AstraZeneca: To av tre doser levert til lav- og mellominntektsland

I løpet av de siste 11 månedene har AstraZeneca og partnerne gitt ut to milliarder doser av deres covid-19-vaksine til mer enn 170 land.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Omtrent to tredjedeler av dosene har gått til lav- og lavmiddelinntektsland, inkludert mer enn 175 millioner doser levert til 130 land gjennom COVAX, opplyser selskapet i en pressemelding.

COVAX ledes av GAVI, Verdens helseorganisasjon og CEPI, og er designet for å garantere rask og rettferdig tilgang globalt til covid-19-vaksiner når de er utviklet.

Pascal Soriot, administrerende direktør, AstraZeneca, sier i pressemeldingen:

– Vaksinen vår har spilt en nøkkelrolle i å takle den største folkehelsetrusselen i vår levetid: Anslagsvis en million liv reddet, 50 millioner infeksjoner forhindret, to milliarder doser levert.

Underskudd

Det svensk-britiske legemiddelselskapet AstraZeneca har notert et underskudd på to milliarder dollar før skatt i årets tredje kvartal, skriver E24. 

Selskapets kvartalsrapport viser at inntektene har økt, men at det likevel har tapt et beløp som tilsvarer over 17 milliarder kroner. I samme periode i fjor noterte selskapet et overskudd på 853 millioner dollar.

Tapet skyldes blant annet økte forskningsutgifter. Inntektene økte med 50 prosent, til 9,9 milliarder dollar.

Så langt i år har selskapets overskudd falt fra 2,7 milliarder dollar til 370 millioner dollar.

Bruken av AstraZeneca ble satt på en midlertidig pause 11. mars i år etter meldinger om alvorlige sykdomstilfeller internasjonalt og dødsfall etter vaksinasjon.

Powered by Labrador CMS