Direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

Foto: DMarkiv/Vidar Sandnes

Kraftig nedbemanning i FHI

Folkehelseinstituttet varsler at 245 stillinger kan falle bort i en nedbemanning på grunn av mulige kutt i statsbudsjettet.

Publisert

FriFagbevegelse skriver at FHI har fått signaler om kraftige kutt i statsbudsjettet for 2023. Det skjer etter pandemi-uår der FHI har fått store ekstrabevilgninger og ansatt mange nye.

FHI estimerer at de må spare inn 245 millioner kroner i 2022 og 2023. Det betyr at de må kutte rundt 22 prosent av alle ansatte og komme ned på samme nivå som de var på før pandemien.

– Vi skal gjennomføre denne prosessen klokt og ryddig og skal få FHI godt og sterkt ut av den ved å ta de riktige strategiske beslutningene om hva vi skal konsentrere oss om i framtiden, skriver FHI-direktør Camilla Stoltenberg i en melding til de ansatte.

NTL-tillitsvalgt Marc Gayorfar sier imidlertid at det er en alvorlig situasjon, og at de ansatte kjenner på bekymring og utrygghet.

– De hadde håpet på litt ro nå etter pandemien og å konsentrere seg om å komme tilbake til normalen. Men så blir det rabalder igjen, sier Gayorfar.

Powered by Labrador CMS