Slankesprøyter testes nå på barn. Forsker tror legemiddelet kan bli et verktøy for å få bukt med fedme også i Norge, dersom legemiddelet godkjennes i USA og Europa.

Slankesprøyter testes på 6-åringer

Selskapet Novo Nordisk tester slankemedisin på barn mellom seks og tolv år. Norge er ikke med i studien.

Publisert Sist oppdatert

78 barn i ni land deltar i den kliniske studien der de har fått en sprøyte daglig i 56 uker, melder P4 Nyheter.

Selskapet tester sprøyter med legemiddelet liraglutid, som er samme virkestoff som brukes i medisinen Saxenda for voksne.

Kommunikasjonsdirektør Tor Frostelid i Nova Nordisk Norge sier at legemiddelet ikke er godkjent for bruk hos barn under 12 år i Norge.

Dersom medisinen får grønt lys i USA og Europa, tror professor Jøran Hjelmesæth at medikamentet raskt kan tas i bruk. Han er leder ved Senter for sykelig overvekt på Sykehuset i Vestfold.

– For de som trenger det, og som har alvorlig fedme, kan det absolutt være et godt verktøy i verktøykassen for oss som behandler barne- og ungdomsfedme, sier Hjelmesæth.

Medisinering og den første delen av studien ble ferdig i august i år, og resultatene kommer i januar 2027.

Tidligere i år anbefalte Den europeiske legemiddelmyndigheten EMA å utvide indikasjonen for slankemedisinen semaglutid (Wegovy) til å inkludere behandling av barn fra 12 år og oppover. Det er Novo Nordisk som står bak denne også. 

Powered by Labrador CMS