TAR GREP: Bekymringen for mangel på leger har ført til at kommunen tar grep for å lokke søkere til legekontorene.  Foto: Hustadvika kommune

TAR GREP: Bekymringen for mangel på leger har ført til at kommunen tar grep for å lokke søkere til legekontorene. 

Foto: Hustadvika kommune

Lokker søkere med «landets beste fastlegeavtale»

Hustadvika kommune vil ifølge stillingsutlysningen være behjelpelig med bolig, tomt og barnehageplass, i tillegg til at den som blir ansatt får beholde 25 prosent av basistilskuddet selv.

– Om det er landets beste avtale vet vi jo ikke, det er mange varianter av fastlegeavtaler. Men vi tilbyr gode betingelser, sier kommuneoverlege Petter Aaberg Holen i Hustadvika kommune til Romsdals Budstikke.

Kommunen tar utgifter til driften av legekontoret og i tillegg får legene beholde 25 prosent av basistilskuddet. Dette trekker Holen fram som avgjørende faktorer for å lokke søkere til kommunen. 

– Bekymring
Hustadvika har 12 fastlegehjemler. Kommuneoverlegen sier at bakgrunnen for initiativet er å hindre en krise. 

– Dersom tre eller fire leger slutter, da faller alt.

Holen hadde håpet at sentrale myndigheter hadde kommet med flere tiltak for hvordan man skal løse fastlegesituasjonen i kommunene. 

– Den store bekymringen nå er at vi ikke får rekruttert nok leger. 

Kommunalsjef Jan Morten Dale peker på utfordringen med å rekruttere fastleger i kommune-Norge.

– Det er en nasjonal utfordring. Fastlegesituasjonen i Hustadvika vil nok bli den samme som i andre kommuner etter hvert som flere går av med pensjon. 

Det er Fræna legekontor i Elnesvågen og Eide legesenter som søker nye ansatte. Selv om utlysningen frister med «landets beste fastlegeavtale», har det ikke rast inn med søknader, ennå. 

– Men det er nok for tidlig. Det er lenge til søknadsfristen går ut, sier Dale. 

Powered by Labrador CMS