VAKSINEPRODUKSJON: Gjennom en intensjonsavtale ønsker organisasjonene å fremme IPDs MADIBA-prosjekt, et vaksineproduksjonsanlegg i Dakar.  Foto: Illustrasjonsfoto, Getty Images

VAKSINEPRODUKSJON: Gjennom en intensjonsavtale ønsker organisasjonene å fremme IPDs MADIBA-prosjekt, et vaksineproduksjonsanlegg i Dakar. 

Foto: Illustrasjonsfoto, Getty Images

Inngår samarbeid for produksjon av vaksiner mot covid-19 i Afrika

I den innledende fasen skal det produseres opptil 300 millioner doser med covid-19-vaksine årlig. 

The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) og Institut Pasteur de Dakar (IPD) formaliserer samarbeidet mellom organisasjonene gjennom en intensjonsavtale for å fremme IPDs MADIBA-prosjekt, et vaksineproduksjonsanlegg i Senegals hovedstad Dakar. 

 Mer enn ett år etter at den første covid-19-vaksinen ble gitt, vedvarer den dype vaksineulikheten. Det er klart at ytterligere, globalt distribuert produksjonskapasitet er nødvendig for å redusere majoritetens avhengighet av et fåtall land for vaksiner, sier dr. Richard Hatchett, administrerende direktør CEPI. 

– Knutepunkt for vaksineproduksjon
Ifølge CEPI skal IPDs nye modulanlegg i den innledende fasen produsere opptil 300 millioner doser med covid-19-vaksine. 

– Jeg berømmer partnerne våre ved IPD for deres raske fremgang mot dette målet og ser frem til å støtte deres arbeid med å etablere et knutepunkt for vaksineproduksjon for Afrika, uttaler Hatchett i en pressemelding. 

Ifølge direktøren ligger IPD an til å starte vaksineproduksjonen i løpet av tredje kvartal i år. Han forklarer at IPD har tidligere signert en intensjonsavtale med BioNTech for mRNA-vaksineproduksjon og utforsker partnerskap med flere andre vaksineselskaper for å produsere lisensierte covid- 19 vaksiner i det nye anlegget. 

200 doser vaksine per pose
En løsning for levering av vaksinene, lisensiert av MedInstill/INTACT Solutions og utviklet med CEPIs finansiering, skal øke tempoet på produksjon og levering. 

Den ferdige vaksinen fylles i sterile plastposer, som kan inneholde og transportere 200 doser vaksine per pose, som et alternativ til å fylle den ferdige vaksinen i de tradisjonelle glassene. 

Posene skal være lettere og mindre i tillegg til at administrering av vaksinen fra posene skal kunne gjennomføres effektivt. Dette skal gi en rask og rimelig løsning for massevaksinasjonskampanjer under utbrudd og pandemier.

– Den afrikanske union og Afrika CDC ønsker velkommen og støtter sterkt dette historiske partnerskapet for å fremme vaksineproduksjon i Afrika for å ivareta helsesikkerheten på kontinentet, uttaler dr. John Nkengasong, direktør for Africa Centers for Disease Control and Prevention. 

Powered by Labrador CMS