VAKSINEPRODUKSJON: Gjennom en intensjonsavtale ønsker organisasjonene å fremme IPDs MADIBA-prosjekt, et vaksineproduksjonsanlegg i Dakar. 

Foto: Illustrasjonsfoto, Getty Images

Inngår samarbeid for produksjon av vaksiner mot covid-19 i Afrika

I den innledende fasen skal det produseres opptil 300 millioner doser med covid-19-vaksine årlig. 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) og Institut Pasteur de Dakar (IPD) formaliserer samarbeidet mellom organisasjonene gjennom en intensjonsavtale for å fremme IPDs MADIBA-prosjekt, et vaksineproduksjonsanlegg i Senegals hovedstad Dakar. 

 Mer enn ett år etter at den første covid-19-vaksinen ble gitt, vedvarer den dype vaksineulikheten. Det er klart at ytterligere, globalt distribuert produksjonskapasitet er nødvendig for å redusere majoritetens avhengighet av et fåtall land for vaksiner, sier dr. Richard Hatchett, administrerende direktør CEPI. 

– Knutepunkt for vaksineproduksjon
Ifølge CEPI skal IPDs nye modulanlegg i den innledende fasen produsere opptil 300 millioner doser med covid-19-vaksine. 

– Jeg berømmer partnerne våre ved IPD for deres raske fremgang mot dette målet og ser frem til å støtte deres arbeid med å etablere et knutepunkt for vaksineproduksjon for Afrika, uttaler Hatchett i en pressemelding. 

Ifølge direktøren ligger IPD an til å starte vaksineproduksjonen i løpet av tredje kvartal i år. Han forklarer at IPD har tidligere signert en intensjonsavtale med BioNTech for mRNA-vaksineproduksjon og utforsker partnerskap med flere andre vaksineselskaper for å produsere lisensierte covid- 19 vaksiner i det nye anlegget. 

200 doser vaksine per pose
En løsning for levering av vaksinene, lisensiert av MedInstill/INTACT Solutions og utviklet med CEPIs finansiering, skal øke tempoet på produksjon og levering. 

Den ferdige vaksinen fylles i sterile plastposer, som kan inneholde og transportere 200 doser vaksine per pose, som et alternativ til å fylle den ferdige vaksinen i de tradisjonelle glassene. 

Posene skal være lettere og mindre i tillegg til at administrering av vaksinen fra posene skal kunne gjennomføres effektivt. Dette skal gi en rask og rimelig løsning for massevaksinasjonskampanjer under utbrudd og pandemier.

– Den afrikanske union og Afrika CDC ønsker velkommen og støtter sterkt dette historiske partnerskapet for å fremme vaksineproduksjon i Afrika for å ivareta helsesikkerheten på kontinentet, uttaler dr. John Nkengasong, direktør for Africa Centers for Disease Control and Prevention. 

Powered by Labrador CMS