INVESTERTE: – Da pandemien brøt ut tok vi betydelig risiko når vi valgte å investere i kapasitet for testing, sier gründer og daglig leder av Dr. Dropin, Daniel Sørli. Foto: DM arkiv / Vidar Sandnes Foto:

INVESTERTE: – Da pandemien brøt ut tok vi betydelig risiko når vi valgte å investere i kapasitet for testing, sier gründer og daglig leder av Dr. Dropin, Daniel Sørli. Foto: DM arkiv / Vidar Sandnes

Foto:

Dr. Dropin gikk i pluss for første gang i 2021

Koronatesting ga gode inntekter til selskapet i fjor.

Publisert

Dr. Dropin økte omsetningen fra 59 millioner kroner i 2020 til 385 millioner kroner i 2021, melder E24 som viser til ferske regnskapstall.

Resultatet før skatt endte på over 93 millioner kroner i fjor, mot 12 millioner kroner i minus i 2020.

Selskapet som ble startet i 2017, hadde sitt første år med positivt resultat i fjor.  

– Da pandemien brøt ut tok vi betydelig risiko når vi valgte å investere i kapasitet for testing, sier gründer og daglig leder av Dr. Dropin, Daniel Sørli, til E24.

Selskapet han leder inngikk en rekke offentlige avtaler. Deriblant avtale om koronatesting for Oslo kommune, og en avtale med Ullensaker kommune, som ga Dr. Dropin ansvaret for koronatesting av innreisende til Oslo Lufthavn på Gardermoen. Sistnevnte kontrakt skal ifølge E24 ha hatt en verdi på 20 millioner kroner i måneden.

Sørli forventer at omsetningen vil falle i inneværende år på grunn av færre kontrakter.

Økt aktivitet ga også økt behov for arbeidskraft og dermed et hopp i selskapets lønnskostnader, med 141 millioner kroner i fjor mot 36 millioner kroner i 2020, ifølge E24. 

Les også: 

Den digitale hudlegetjenesten Snapmed kjøpt opp av Dr.Dropin 

Helsetilsynet: – Altfor enkelt å bestille reseptbelagte legemidler hos enkelte

Powered by Labrador CMS