– Nordmenn har grunn til å være stolte

Den tyske gastroenterologen Stefan Schreiber berømmer de norske forskerne. Han føler seg trygg på å bytte slik det er gjort i Nor-Switch-studien, men vil ha mer data på bytte med andre biotilsvarende.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

RASKT BYTTE: I Tyskland brukes biotilsvarende nå hos én av tre pasienter, ifølge professor og klinikkdirektør Stefan Schreiber, ved Universitetssykehuset i Kiel. Han er overrasket over at så mange allerede har byttet. Foto: Lasse Moe

WIEN/UEGW: Professor og gastroenterolog Stefan Schreiber, klinikkdirektør ved Universitätsklinikum Schleswig-Holstein Kiel, var blant foreleserne på Pfizers symposium om Nor-Switch-studien tirsdag morgen.

Han berømmet den norske studien.

– De norske forskerne har grunn til å være stolte. Nor-Switch har et stort potensial å gå videre med. Nå er det sett på alle grupper under ett, og jeg forventer at de kommer med mer interessante data etter hvert, sier Schreiber til Dagens Medisin.

Han viser til informasjon fra legemiddelfirmaene på at per i dag er en tredel av pasientene i Tyskland byttet over til biotilsvarende.

– Det overrasket meg at dette har skjedd så fort.

Les også: Trygt å bytte til biotilsvarende

Nor-Switch har sett på effekten på gruppenivå.

Er du trygg på å bytte for pasienter med inflammatorisk tarmsykdom?

– Jeg føler meg trygg på å bytte fra Remicade til CT-P13 – Remsima og Inflectra. Det er ikke noe spesielt med inflammatorisk tarmsykdom som skulle tilsi at det ikke er trygt å gjøre et slikt bytte.  Men jeg vil gjerne se data på andre biotilsvarende før jeg føler meg trygg på å foreta andre bytter, svarer Stefan Schreiber.

Interessekonflikter: Stefan Schreiber oppga interessekonflikter til legemiddelselskap innen behandling av inflammatorisk tarmsykdom.

Powered by Labrador CMS