Norske kreftleger vil ikke vente lenger

To av Norges fremste krefteksperter forventer nasjonal handling for persontilpasset medisin til kreftpasienter. – Det settes bare ned nye komiteer som et slags treneringsarbeid i stedet for å gjøre noe, sier professor og overlege Hans Petter Eiksedal. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

BARCELONA / ESMO (Dagens Medisin): I fem dager har fremtredende forskere og kreftleger lagt frem ny forskning om genetiske analyser, skreddersydd behandling og immunterapi for kreftpasienter. ESMO 2019 levner ingen tvil om at fremtiden er her og den heter persontilpasset medisin.

Hør innslaget over hvor to av Norges fremste eksperter på brystkreft, de to professorene og overlegene Hans Petter Eikesdal og Per Eystein Lønning, Universitetet i Bergen/Haukeland sykehus, oppsummerer siste nytt om brystkreft fra konferansen, og sender en tydelige beskjed til helseminister Bent Høie (H) om behovet for et nasjonalt løft.

- Vi kan ikke vente til dette blir etablert i sykehusene. For den store hopen av pasienter må vi få dette på plass for å kunne treffe bedre med behandlingen, sier de to.

Powered by Labrador CMS