Skyhøye forventninger til behandling av eggstokkreft

SOLO1-studien på behandling av kvinner med eggstokkreft er en av de store snakkissene på ESMO i München. Norske eksperter tror resultatene vil føre til umiddelbar endring i behandlingspraksis i Norge.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

PUBLISERT: Stein Kaasa holder frem studien på hele 60 sider, publisert i Lancet Oncology, fredag. 

      
        Foto: Lasse Moe
PUBLISERT: Stein Kaasa holder frem studien på hele 60 sider, publisert i Lancet Oncology, fredag. Foto: Lasse Moe

MÜNCHEN / ESMO 2018: Allerede tidlig i det omfattende programmet på ESMO har flere nordmenn vært i ilden.

Forsker Therese Sørlie ved Klinikk for kreftforskning, Oslo universitetssykehus/Radiumhospitalet, startet lørdagen med å lede en sesjon om basalforskning. Under sesjonen diskuterte eksperter fra hele verden. Sentralt sto hvordan økt kunnskap om svulstenes genetikk og særtrekk kan bidra til å identifisere hvilke pasienter som trenger videre og kanskje intensiv behandling, og hvem som ikke gjør det.

I dagens sending var også professor Line Bjørge ved Haukeland universitetssjukehus /Universitetet i Bergen. Hun er en av mange gynekologer som venter spent på resultatene fra SOLO 1-studien.

I tillegg kommer professor Stein Kaasa, professor John Håvard Loge og forsker Tonje Lundebye, som står bak Lancet-publikasjonen publisert fredag, om at stadig flere mennesker lever med kreft. Mange av dem er kroniske kreftpasienter i behandling og med ulike plager.

Se videoinnslaget ovefor for å få med deg det siste fra ESMO 2018 i München.

Powered by Labrador CMS