– Vi mangler politikk for at sykehus og forskningssektoren skal samarbeide

DMTV-DEBATT: LMI etterlyser konkret næringspolitikk for samarbeid i helseindustrien. Se innslaget om hva det betyr at Høyre har vedtatt at helsenæring skal bli en nasjonal verdiskaper.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Det betyr først og fremst at vi setter helsenæringen svært tydelig på dagsorden og at vi skal lage en strategi for å få dette til, sier Kristin Ørmen Johnsen (H).

POTENSIAL: – Norge har de beste forutsetningene, og vi har ikke tatt ut det potensialet enda, sier Kristin Ørmen Johnsen (H) om norsk helseindustri. Foto: Lasse Moe

– Norge har de beste forutsetningene, og vi har ikke tatt ut det potensialet enda, sier Johnsen.

Denne uken møter hun Monica Larsen, seniorrådgiver i Legemiddelindustrien (LMI) for å diskutere hvordan en kan etablere helseindustrien som en næring i Norge.

Etterlyser sammenheng i politikken
Larsen synes det er svært gledelig at Høyre har satt saken på dagsorden, og mener det er et stort potensial i næringen, på grunn av investeringer i den siste tiden. Hun mener at en må få mer sammenhengene næringspolitikk på området.

– Å bygge næring på helse, er litt annerleedes enn å bygge det på marin. En har et forksningsmiljø, men ikke en instituttsektor, og helsesektoren som skal være i samspill. Hvor en ikke har gått opp politikk for at sektorene skal jobbe sammen med et ungt næringsliv, og et mer etablert næringsliv med utenlandske aktører, sier Larsen.

– Vi må tenke gjennom nærings- og innovasjonspolitikk for å få en kontinuerlig verdikjede fra forskning og utvikling, sier Larsen.

Se ukens debatt for å høre hvordan Høyre vil utvikle helsenæringen, og hva Larsen mener en strategi på området bør inneholde.

Powered by Labrador CMS