GIR SEG: Audun Hågå har ledet DMP og forløperen siden 2013. Nå starter jakten på hans etterfølger.

Foto: Siri Øverland Eriksen

Nå starter jakten på ny DMP-direktør

Helse- og omsorgsdepartementet skal ansette ny direktør i Direktoratet for medisinske produkter (DMP) etter Audun Hågå, som skal gå av med pensjon når åremålet utløper.

Publisert

Hågå har vært direktør i DMP siden 2013. Nå blir han pensjonist, bekrefter direktoratet til MedWatch.

Stillingen som direktør for DMP er et åremål på seks år, med mulighet for forlengelse etter ny utlysning. Helse- og omsorgsdepartementet har lyst ut stillingen med søknadsfrist 18. august.

Som følge av regjeringens gjennomgang av helseforvaltningen, fikk tidligere Statens legemiddelverk navnet Direktoratet for medisinske produkter fra 1. januar 2024.

DMP, som har om lag 400 ansatte, fikk flere nye roller og oppgaver, blant annet en forsterket rolle for nasjonale innkjøp av medisinske produkter, og helhetlig ansvar for metodevurdering av medisinske produkter.

DMP fikk også ansvaret for anskaffelser av vaksiner.

Den nye direktøren skal blant annet ha ansvar for å « lede og videreutvikle Direktoratet for medisinske produkter. Direktøren skal sikre at direktoratet opprettholder høy faglig kvalitet og bidra til stabile og gode rammevilkår. Oppgaven som direktør i DMP er utfordrende og kompleks og innebærer mulighet til å sette retning for etatens utvidede og endrede rolle, herunder oppfølging av forsyningssikkerhet og den nasjonale beredskapen for medisinske produkter», heter det i stillingsannonsen fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Powered by Labrador CMS