Direktør Christine Bergland skal utrede den fremtidige organiseringen og finansieringen av nasjonale IKT-løsninger i helsetjenesten. Arkivfoto: Vidar Sandnes Foto:
Direktør Christine Bergland skal utrede den fremtidige organiseringen og finansieringen av nasjonale IKT-løsninger i helsetjenesten. Arkivfoto: Vidar Sandnes Foto:

Utsetter deling av Direktoratet for e-helse

Direktoratet for e-helse skal splittes, og flere av oppgavene skal flyttes ut, til en ny nasjonal tjenesteleverandør.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Dette skulle etter planen være klart i år, innen 1.januar 2019.

Men nå er dette utsatt ett år, til 1. januar 2020, melder Direktoratet for e-helse.

Etableringen av ny tjenesteleverandør vil medføre en deling av dagens direktorat.

Hovedårsaken er for å få bedre tid til innføring av finansieringsmodeller og modeller for samstyring med sektoren, ifølge direktoratet.

Det var i mars at direktoratet fikk i oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet om å utrede mulighetene for en nasjonal tjenesteleverandør. Direktoratet påpekte behovet for en profesjonell aktør som kan ta et helhetsansvar for de nasjonale fellesløsningene, i en nylig rapport. 
 – Et mål om etablering i 2020 betyr at vi får bedre tid til å forberede oss både på etableringen av en ny tjenesteleverandør og hvordan det fremtidige direktoratet for e-helse bør organiseres, uttaler direktør Christine Bergland, ifølge direktoratet.

Helseminister Bent Høie (H) har tidligere uttalt til Dagens Medisin at det er nødvendig med en nasjonal samordning,

– Det er uheldig at Direktoratet for e-helse i dag har en sentral reguleringsrolle, og samtidig er ansvarlig for både innkjøp og drift av nasjonale IKT-løsninger.

Powered by Labrador CMS