NY VARIANT: En variant av koronaviruset som er utbredt i Sør-Afrika vekker bekymring.

Foto: Getty Images

Mer bekymret for mutasjon fra Sør-Afrika: - Det er et alvorlig problem

Storbritannia holder på stansen i flyvninger fra Sør-Afrika og helseminister Matt Hancock mener den nye mutasjonen av SARS-CoV2 fra Sør-Afrika byr på større utfordringer enn den britiske virusmutasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Før jul ble det funnet to tilfeller av koronavirus-mutasjonen fra Sør-Afrika i Storbritannia. Disse hadde begge vært i kontakt med personer som hadde vært i Sør-Afrika.

Storbritannia har allerede utfordringer med et mutert virus med kraftig økt smittsomhet, og som følge av dette har flere land, deriblant Norge, i en periode stanset flyvninger til og fra landet.

Den britiske helseministeren Matt Hancock er nå bekymret for at den nye virusmutasjonen utgjør en større risiko enn den britiske mutasjonen.

– Den nye varianten av covid-19-viruset som er funnet I Sør-Afrika er en enda større risiko enn den veldig smittsomme britiske varianten, sa Hancock mandag, skriver nyhetsbyrået Reuters som siterer uttalelser fra helseministeren på BBC Radio.

Det er anslått at den britiske virusmutasjonen er rundt 70 prosent mer smittsom enn tidligere varianter av viruset. Den sørafrikanske varianten kan være enda mer smittsom.

Betydelig problem

Hancock beskriver denne virusmutasjonen som et veldig betydelig problem.

– Jeg er utrolig bekymret for den sør-afrikanske varianten, og det er grunnen til at vi tok grepene som vi gjorde for å begrense all flyvning fra Sør-Afrika.

Fordi viruset er mutert i større grad, er det også en økt bekymring for hvordan vaksinene som nå er på vei vil fungere mot dette viruset.

Powered by Labrador CMS