RIGGER OM: Oslo universitetssykehus legger om driften for å kunne ta imot flere covid-19-pasienter. Foto: Anne Grete Storvik

RIGGER OM: Oslo universitetssykehus legger om driften for å kunne ta imot flere covid-19-pasienter.

Foto: Anne Grete Storvik

Utvider med 25 intensivplasser

Oslo universitetssykehus øker antallet intensivplasser og planlegger å kutte aktiviteten med en fjerdedel etter påske.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Sykehuset kommer som tidligere til å skjerme behandling innen psykiatri, kreft og behandling av barn. Reduksjonen vil innebære en stor reduksjon innen kirurgi og vil innebære rundt 100 færre operasjonsøkter i uken.

– Dette er nødvendig for å håndtere situasjonen vi nå står i, sa administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på en digital pressekonferanse fredag.

Per nå er det 46 innlagte pasienter med covid-19, 15 på intensiv og 12 på respirator. 

– Det har vært mye snakk i media om utnytting av ekstra kapasitet. Vi kan melde at vi har ytterligere 25 intensivplasser til covid-pasienter gjennom neste uke og gjennom påsken, sa Bjørnbeth.

Roser de ansatte

På pressekonferansen deltok også leder for medisinsk klinikk Morten Mowé. Det er her flertallet av covid-pasientene er innlagt. 

– Det er gjort en utrolig innsats fra de ansatte her. For å ivareta en økt pasientpopulasjon må vi ha mer personell. Det har vi fått til gjennom frivillighet. Det er stadig nye som melder seg. Det synes jeg er veldig imponerende, sa Mowé.

Over 10.000 av de 24.000 ansatte ved sykehuset er nå fått en vaksinedose. Etter planen vil ytterligere 3500 til 4000 få første dose i løpet av starten av neste uke. 

Powered by Labrador CMS