ENDRER REGLENE: Oslo universitetssykehus vil nå ikke la vikarer gå på jobb før de har testet negativt.

Foto: Anne Grete Storvik

OUS endrer test-reglene for utenlandske vikarer

Ferievikarer som har kommet til Oslo universitetssykehus i løpet av de ti siste dagene skal gå på vakt frem til onsdag klokken 15.00, opplyser sykehuset.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Onsdag innførte regjeringen krav om at svensk helsepersonell skal testes for covid-19 før de får jobbe i Norge. Helsepersonellet kan først starte opp i jobb dersom den første av to tester viser et negativt resultat, men må være i karantene på fritiden. Hvis den andre gjennomførte testen også er negativ, blir personen unntatt fra karanteneplikt både på jobb og i fritiden.

Aftenposten skriver onsdag at det er 74 svenske vikarer som jobber ved OUS i sommer. Ifølge avisen er ingen av dem er testet for covid-19 og flertallet har heller ikke vært i karantene.

Onsdag kveld oppgir Oslo universitetssykehus (OUS) på sine nettsider at sykehuset endrer sine retningslinjer.

Fra torsdag 2. juli klokken 15.00 skal ingen personer fra Sverige, Schengen- eller EØS-land komme på jobb på sykehuset uten å ha blitt testet og fått negativt prøvesvar.

Personer som har kommet til Norge i løpet av de siste ti dagene skal gå på vakt frem til samme tidspunkt. Fra dette tidspunktet må helsepersonellet ha blitt testet for å gå på neste skift, opplyser sykehuset.

- Endringene gjøres for å følge de nye retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og departementet. Nå er regelen to negative tester med tre dagers mellomrom før du kan jobbe med pasienter og munnbind i hele karanteneperioden, det vil si ti dager, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS