«Med all respekt å melde. Vi er definitivt ikke i en slik smittesituasjon i Norge nå at politikere på Stortinget på vei ut i sommerferie bør være aktuelle for "inklusjon i koronavaksinasjonsprogrammet"», heter det fra kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal.

Foto:

Kommuneleger ut mot vaksineprioritering

125 kommuneleger går hardt ut mot at stortingspolitikerne rykker fram i vaksinekøen, i en kronikk i VG.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

I kronikken i VG mandag, beskriver de 125 kommunelegene hvordan de har brukt mye tid på å håndtere forespørsler fra innbyggere og interessegrupper som ønsker å rykke frem i køen for å få koronavaksine.  

–  Vårt svar har hele veien vært at vi følger prioriteringslisten fra Folkehelseinstituttet, og at det viktigste er å beskytte risikogruppene mot alvorlig forløp av covid-19. I all hovedsak godtar folk at det må være slik, skriver legene blant annet.

Og videre:

–  Folk er frustrerte, men de aller fleste venter solidarisk til det blir deres tur. 

–  Våre fremste folkevalgte derimot, har landet på at i uke 21 er tiden inne til å prioritere seg selv for koronavaksine. Dette skjer selv om de har et arbeid som kan gjøres hjemmefra og selv om de ikke er spesielt utsatt for smitte gjennom jobben, skriver legene i kronikken i VG.

Cato Innerdal, kommunelege i Molde, en av forfatterne av kronikken, meldte følgende på Facebook i helgen:

«Med all respekt å melde. Vi er definitivt ikke i en slik smittesituasjon i Norge nå at politikere på Stortinget på vei ut i sommerferie bør være aktuelle for "inklusjon i koronavaksinasjonsprogrammet"».

Preben Aavitsland, overlege i FHI, er overfor VG tydelig på at det ikke er et faglig råd fra dem om regjeringens beslutning om at stortingsrepresentanter går foran i vaksinekøen.
– Vi anbefaler at alle vaksinerer seg, men vi har ikke anbefalt at regjering, storting og departementer skal gå foran i køen nå. Dette som det nå er mye snakk om i avisene, det er noe som regjeringen har bestemt. Ikke noe som vi har anbefalt, sier han. 

Tirsdag melder flere stortingspolitikere at de takker nei til vaksinen nå.
Powered by Labrador CMS