Cathrine Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst. Foto: Vidar Sandnes

Flytter personell fra Martina Hansen til Vestre Viken

Det private-ideelle sykehuset Martina Hansens Hospital tar ned aktiviteten og personellet overføres til Vestre Viken HF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


Dette sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Cathrine Lofthus, på pressebriefen torsdag.

HELSE SØR-ØST TORSDAG

Ca. 85 ansatte har påvist smitte.Ca. 6200 i karantene71 koronasmittede pasienter innlagthvorav 19 er på intensivav disse igjen er 16 pasienter på respirator.

Moderforetaket Helse Sør-Øst, som totalt har 80.000 ansatte ved sine sykehus i regionen, har 6200 ansatte i karantene. Dette slår ulikt ut, fordi noen avdelinger er hardere rammet enn andre.

Som kjent er planlagt aktivitet redusert på sykehusene, og ifølge Lofthus har ingen av helseforetakene i regionen meldt om kapasitetsproblemer.

– Men, da må vi altså huske på at mye aktivitet er tatt ned, minner hun om.

Det er nå inngått avtale med Vestre Viken HF og Martina Hansens om at sistnevnte tar ned aktiviteten slik at personellet kan benyttes i Vestre Viken. I tillegg har Sunnaas tatt ned mye aktivitet.

–  Vi er også i dialog med andre om løsninger. Det er pluss og minus hele veien, og det er krevende, sier Lofthus.
Den største utfordringen Helse Sør-Øst har nå, er den eksploderende etterspørselen etter smittevernutstyr i Kina og resten av verden, sier Lofthus.

– Vår høyeste prioritet nå er å få mest mulig smittevernutstyr til Norge og samle inn det som finnes her. Eksportforbudet i EU, samt den eksploderende etterspørselen i Kina, er krevende. Det går greit å få inn forsyninger men forbruket øker samtidig. Vi trenger munnbind, åndedrettsvern og øyemasker.

–  Vi ser at ansatte roper varsko om mangel på smittevernutstyr. Det har vært rasjonering i alle fire regioner. Men det er ikke slik at vi ikke får. Vi har et godt samarbeid på tvers av omsorgsnivåene og hjelper også andre kommuner. Mange vil være med å bidra til å skaffe utstyr og sier at de sitter på kontaktnett. Problemet er ikke at vi ikke vil inngå avtaler, men altså logistikk og flyfrakt ut av Kina.

Powered by Labrador CMS