GUL BEREDSKAP: 15 pasienter innlagt i UNN; 14 pasienter i Tromsø og èn pasient ved UNN Narvik. Foto: Illustrasjonsfoto.  Foto: Dagens Medisin

GUL BEREDSKAP: 15 pasienter innlagt i UNN; 14 pasienter i Tromsø og èn pasient ved UNN Narvik. Foto: Illustrasjonsfoto.

Foto: Dagens Medisin

UNN i gul beredskap: – Følger situasjonen tett

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) går fra i dag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning av innlagte pasienter med covid-19 den siste uken.

Publisert

15 personer er nå innlagt med covid-19 i UNN; 14 pasienter i Tromsø og èn pasient ved UNN Narvik.

Det innebærer at UNN forbereder opptrapping av pandemidrift, og vurderer ekstra bemanning og tilrettelegging av flere sengeplasser for disse pasientene, skrives i en pressemelding.

Klinikksjef i Medisinsk klinikk, David Johansen, forklarer at det dreier seg om godt voksne personer, hvor noen er vaksinert med en eller to doser, og andre er uvaksinerte.

Han er heller ikke overrasket over antallet innleggelser, tatt i betraktning at smittetrykket øker. Derfor har man regnet med at det kunne bli en økning i pasienter med covid-19 i høst.

– UNN håndterer dette i tråd med planene vi har. Vi har gode rutiner og systemer. Vi følger situasjonen tett, og kan sette inn tiltak dersom det fortsetter å øke med antall innleggelser, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS