UTSETTER: – For å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er vi avhengig av å være tett på departementet. Det er samme situasjon for endringer i bioteknologiloven. Vi kommer tilbake til når vi kan ta arbeidet opp igjen for fullt, sier Geir Jørgen Bekkevold (Krf), leder i Helse- og omsorgskomiteèn. Foto: Lasse Moe
UTSETTER: – For å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er vi avhengig av å være tett på departementet. Det er samme situasjon for endringer i bioteknologiloven. Vi kommer tilbake til når vi kan ta arbeidet opp igjen for fullt, sier Geir Jørgen Bekkevold (Krf), leder i Helse- og omsorgskomiteèn. Foto: Lasse Moe

Nasjonal helse- og sykehusplan er utsatt på grunn av Covid-19

Leder av Helse- og omsorgskomiteen Geir Jørgen Bekkevold (Krf) forteller at de må utsette flere av sakene som behandles. Det betyr at Nasjonal helse- og sykehusplan blir utsatt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.


– Siden kapasiteten til Helse- og omsorgsdepartementet er sprengt, har vi valgt å utsette behandlingen av alle saker. Det eneste det betyr er at vi får en senere avgivelse av saker enn det vi har hatt tidligere, sier Geir Jørgen Bekkevold (Krf), leder i Helse- og omsorgskomiteén.

I praksis betyr utsettelsen av sakene at Nasjonal helse- og sykehusplan, og endringer i bioteknologiloven blir utsatt – kanskje til sommeren.

En oversikt over alle saker som er til behandling, finner du her.

Gikk gjennom saker
– Vi hadde et møte i forrige uke hvor vi gikk gjennom alle sakene som er til komiteéns behandling. Det er ikke sånn at alt har stoppet helt opp, men i en del av forslagene er vi avhengig av lovteknisk bistand fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Bekkevold forklarer at mange av spørsmålene til departementet, igjen avhenger av underliggende etater som nå er opptatt med Covid-19.

– Vi har et håp om at vi iallfall skal klare å ferdigbehandle disse sakene før sommeren. Dette vet vi mer om over påske. Det er en del av representantforslagene som vi ikke har kommet langt i behandlingen av, og vi er avhengig av departementet for å avklare merknader.

Han viser til at det i tillegg er to større saker.

– For å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er vi avhengig av å være tett på departementet. Det er samme situasjon for endringer i bioteknologiloven. Vi kommer tilbake til når vi kan ta arbeidet opp igjen for fullt, sier Bekkevold.

«Ikke noen krise»
– Det at vi bruker litt lenger tid på å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er ikke noen krise. Det er heller ikke krise å utsette endringer i bioteknologiloven. Men vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne behandlet dette raskere.

Bekkevold viser til at han skulle ønske de fikk ferdig forslaget om helsefelleskapene i Nasjonal helse- og sykehusplan.

Kort forklart en avtale mellom regjeringen og KS, om at sykehus og kommuner skal samarbeide om å lage bedre pasientforløp mellom kommune og sykehus.

– Dette er et eksempel på en sak, som gjør at jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet og ha et departement som er i stand til å kunne bistå oss.

Bekkevold påpeker at han ikke kan si noe om forslag fra opposisjonen, ettersom sakene ikke er avgitt til Stortinget enda.

Powered by Labrador CMS