UTVIDER: The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) meldte mandag at de planlegger å utvide sitt laboratorienettverk for covid-19-vaksinetesting til også å analysere utvikling av vaksiner mot andre epidemiske og pandemiske sykdommer. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

CEPI utvider sitt laboratorienettverk

The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) meldte mandag at de planlegger å utvide sitt laboratorienettverk for covid-19-vaksinetesting til også å analysere utvikling av vaksiner mot andre epidemiske og pandemiske sykdommer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Nettverket er den største globale gruppen som benytter samme metoder og materialer for å standardisere evalueringen av infeksjonsvaksiner som for tiden gjennomgår prekliniske og kliniske studier.

Prioriterte sykdommer

Nettverket skal nå også vurdere vaksinekandidater som utvikles mot CEPIs prioriterte sykdommer. Det er sykdommer som chikungunya, lassa-feber, MERS, nipah, Rift Valley-feber og «sykdom X». CEPI støtter utvikling av vaksiner mot flere vaksiner mot disse høyrisiko-patogenene, som er på Verdens helseorganisasjons liste over sykdommer som det haster å utvikle medisinske mottiltak mot.

CEPI skriver i en pressemelding at organisasjonen har åpnet en utlysning for å finne laboratorier over hele verden som kan vurdere vaksiner som gjennomgår testing. Organisasjonen er spesielt interessert i søknader fra laboratorier som befinner seg i regionene Sør-Amerika, Afrika og Oseania. Per i dag har ikke nettverket tilknyttede laboratorier i disse regionene.

Mer midler

– Samtidig som vi bekjemper covid-19 må vi sørge for at vaksineutviklere som arbeider med andre infeksjonssykdommer med epidemisk eller pandemisk potensial har samme nivå av vitenskapelig forskning og ressurser tilgjengelig til å vurdere flere vaksiner under utprøving på en helhetlig måte. Som igjen kan fremskynde utviklingen av fremtidige vaksinekandidater, uttaler Melanie Saville, direktør for forskning og utvikling innen vaksiner i CEPI.

CEPI har så langt investert 17,5 millioner dollar i finansiering for å støtte driften av det nåværende nettverket. Ytterligere midler vil bli gjort tilgjengelig for å støtte utvidelse av nettverket.

Powered by Labrador CMS