POTENSIAL: – Bio E sin vaksinekandidat har potensial til å bli produsert i stor skala, og egenskaper som kan gjøre det egnet for bred distribusjon i utviklingsland, uttaler Richard Hatchett, administrerende direktør i CEPI. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Foto:

CEPI samarbeider med Biological E Limited om covid-19-vaksine

CEPI og det indiske biofarmasøytiske selskapet Biological E Limited skal samarbeide om utvikling og produksjon av Biological E Limited sin covid-19-vaksine. CEPI vil først bidra med fem millioner dollar for å bidra til produksjon av vaksiner, og deretter se på muligheter for å bidra ytterligere for å nå målet om å produsere 100 millioner vaksinedoser i 2021.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Biological E Limited startet fase 1 og 2-studie for evaluering av sikkerhet og immunogenisiteten til sin vaksinekandidat i India i november. Foreløpige data fra studien er forventet i første kvartal 2021.

Hvis data viser at vaksinen er trygg og effektiv er avtalen at vaksineproduksjon som kommer ut av samarbeidet skal deles ut gjennom den globale satsingen Covax, som er en samarbeidssatsing mellom CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), vaksinealliansen Gavi (Global Alliance for Vaccines and Immunisation) og Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Arbeidet må fortsette

Covax jobber for å sikre at alle land som deltar får en rettferdig tilgang til to milliarder covid-19-vaksiner innen utgangen av 2021.

– Det er gjort store fremskritt med å utvikle vaksiner mot covid-19, men det er fortsatt mye arbeid foran oss, og det er helt avgjørende at forskning og utvikling av vaksiner fortsetter i et hurtig tempo. For å avslutte den akutte fasen av pandemien, og kontrollere viruset på lengre sikt, vil vi trenge en rekke sikre og effektive vaksiner som kan produseres i stor skala for å møte den globale etterspørselen og distribueres til et bredt spekter av befolkninger slik at ingen blir etterlatt, uttaler Richard Hatchett, administrerende direktør i CEPI i en pressemelding.

– Potensiell stor-skala produksjon

Selskapets vaksinekandidat er basert på klassisk vaksineteknologi av et proteinantigen, SARS-CoV-2 Spike reseptorbindende domene (RDB), absorbert til adjuvansen alum i kombinasjon med adjuvansen CpG 1018. RDB av S1-underenheten binder seg til angiotensin-konverterende enzym-2 (ACE2) reseptor på vertcellemembran og letter virusinngang. RDB-protein uttrykkes i gjæren Pichia pastoris, og er lik teknologien selskapet bruker i sin kommersielle produksjon av hepatitt-B-vaksiner.

– Bio E sin vaksinekandidat har potensial til å bli produsert i stor skala, og egenskaper som kan gjøre det egnet for bred distribusjon i utviklingsland. Jeg er glad for å samarbeide med Bio E for å fremme utviklingen av denne lovende vaksinen, uttaler Hatchett.

The Baylor College of Medicine-konstruksjonen “RDB N1C1” ble valgt på grunn av sin produserbarhet. Det er fire formuleringer av komponentene som nå evalueres i fase 1 og 2-studiene før en kandidat tas videre i en fase 3-studie. I pressemeldingen trekkes det frem at fordelen med vaksinekandidaten er muligheten for stor produksjon og dens termostabilitet som gjør den egnet for distribusjon i stor skala.

Powered by Labrador CMS