Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Blogger


Trude Bassos blogg Publisert 2020-10-26

Fem dager med skråvinkel opp kollegers nesebor

Ti sekunder inn i årets fabelaktige instructional lecture under Ortopedisk høstmøte, ljomet brannalarmen i kontrollrommet i Legenes hus.

Laptopper og telefoner ble effektivt, for ikke å si hektisk, balansert ut på Christiania Torv i oktoberhøsten. Med klamme fingre ble Legeforeningens wifi byttet til nettdeling fra telefon i tilfelle strømbrudd. Rundt om ved landets sykehus satt intetanende ortopeder og nøt kaffe fra pappkrus mens forelesningen de overvar ble kringkastet via en ensom og forlatt PC i tredje etasje. 

Faglig påfyll i koronaens tid

Allerede før kongefamilien tok rundturen i åpne biler i fredelige 17.mai-gater, og etter avlysningen av Nordisk ortopedikongress i Trondheim, erkjente Norsk ortopedisk forening at å planlegge for et ordinært høstmøte var i overkant optimistisk. De kirurgiske høstmøtene har eksistert i 96 år og uke 43 har vært ensbetydende med faglig oppdatering og harmonisering av behandlingspraksis for landets ortopeder.

I et år der hospiteringer og de fleste konferanser forsvant bak smitteverntiltak, var det aldri et alternativ å risikere en avlysning. Halvannet sekunds uttrykt skuffelse fra enkelte faggrupper ble raskt reponert til et fantastisk, konstruktivt samarbeid rundt arrangeringen av et fullskala virtuelt høstmøte. For å lande det tekniske, ble ballen kastet ut i flere retninger, men ingen kunne måle seg med mottaket til Legeforeningens IT-avdeling!   

Kollegers kontorfasiliteter

Nå er fem dager med skråvinkel opp kollegers nesebor historie. Med absolutt sikkerhet kan man fastslå at et sittende styre aldri har hatt bedre oversikt over lokale kontorfasiliteter, kollegers tomflaskelager, favorittbrus og interne kleskoder. Det har videre vært veldig hyggelig å bli invitert inn i folks stuer og å få hilse på avkom med større og mindre interesse for ortopedi.  

Backstage var området der foredragsholdere på hovedscenen møttes via tilsendt lenke før de gikk på live-sending. En ny type møteplagere revitaliserte begrepet og dukket til stadighet opp der du minst ville vente det - helt fra prøvemøtet åpnet mandag ettermiddag til siste sending fredag. Statistikere på besøk hos barneortopeder og protesekirurger overalt.

Brannmurer og personverninnstilinger

Siste oppdatering av operativsystemet til Apple ga uventede utfordringer relatert til personverninnstilingene. En intern Mac-entusiast ble derfor etter en fremskyndet ansettelsesprosess engasjert som høstmøtets svar på hjelpebindersen fra Office-97: -Ka kan æ hjælp dæ me? Styret i foreningen har ellers lusket synlig og usynlig i de virtuelle kulissene på jakt etter kolleger med behov for assistanse. En klassiker å få bivåne har vært fire forvirrede nesebor under mysende øyne før en tredjemann i sivilt tøy skjener inn fra siden. Styret har antatt at dette har vært lokal it-support.

Mer eller mindre fortrolige delinger av frustrasjoner deltakere imellom har blitt viden kringkastet til alle tilstedeværende storebrødre i høstmøtets testrom. Deling av privat e-post og bannskap med høy innlevelse resulterte i refleksivt raske fingerbevegelser mot den store røde knappen. Utfordringer med lokale brannmurer tok om ikke annet fokus vekk fra nervøsiteten knyttet til egne foredrag. Meldinger om PCer som «slår krøll på seg» like før live-sending og ikke-kontaktbare utenlandske gjester med avslåtte telefoner, har krydret tilværelsen og påført både den ene og andre en smule musesyke og datavirus. Heldigvis viste Legeforeningens IT-avdeling seg å være beste stedet å bli behandlet for slikt med sin uovertrufne hjelp og støtte gjennom ukjent farvann.  

Årsmøter i en fei

Årsmøtene og generalforsamlingen forløp også mer effektivt enn vanlig og med lydløs akklamasjon. Dette var nok virkelig året noen kunne ha gjort et foreningskupp før noen fikk sukk for seg. Fot og ankelkirurgisk forening var et hederlig unntak fra den fulle idyll, ettersom møtelederens PC gjennomgikk en full melt-down ved starten av møtet og sakspapirene var lagret på denne. Forhåpentligvis har faggruppen fått gjort sine vedtak i skrivende stund.   

Summa summarum gikk årets høstmøte over all forventning. 12 symposier av imponerende høy klasse, 12 sesjoner med frie foredrag og 713 individuelle påmeldinger i en forening med noe over 1000 medlemmer. Styret sitter, litt slitne, ydmyke og takknemlige igjen. Det kan ikke være noen tvil om at Norsk ortopedisk forening må ha noen av de mest fremoverlente og tilpassingsdyktige medlemmene av alle. Vi ses igjen – på den ene eller andre måten! Vi satser på den ene! <3

Ps: Til slutt vil vi tipse proteseregisteret i Bergen om at registerplakaten på veggen trenger litt ny tape oppe i venstre hjørne.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Makt og Covid-19

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!