Per T. Lunds blogg

Hundre millioner takk

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Per T. Lund

Per T. Lund har vært administrerende direktør i Apotekforeningen siden 2011. Han kom da fra stillingen som adm. dir. i Sykehusapotekene HF. Lund er utdannet farmasøyt fra Universitetet i Oslo.

Nå har vi stått i dette i 650 dager! Nedstengning, gjenåpning, testing og sporing. Meter´n, munnbind, kohort og vaksine. Et helt pandemisk år er snart til ende.

Det er mange som har et stritt år bak seg. Jeg skal ikke nevne alle, og aller minst oss som sliter buksebaken på en trygg kontorstol – hjemme eller på kontoret.

De som virkelig har stått fremst i krigen mot alfa, delta og omikron er helsepersonellet i alle deler av helsetjenesten. Sykepleierne, legene og helsefagarbeiderne, for å nevne noen. Både primær- og spesialisthelsetjenesten har hatt en stri tørn. Jeg føyer meg inn i rekke av de mange takknemlige.

De 8 000 ansatte i apotekene fortjener også en takk. Jeg gjør det her i all offentlighet, så flere kan bli minnet på at helsetjenestens førstelinje er mer enn legekontor og helsestasjon.

Takk for at dere, som vanlig, har sørget for at 100 millioner legemiddelpakninger har kommet frem til riktig pasient.

Takk for de mange millionene rådene dere har gitt for at pasientene skal få best mulig legemiddelbehandling.

Takk for at dere sørger for at den siste prosenten som rammes av legemiddelmangel, også kan få en behandling.

Takk for alle gode helseråd som blir gitt til dem som trenger den enkle helsehjelpen, men ikke trenger en diagnose. I pandemien har dette vært ekstra viktig.

Takk for de 150 000 influensavaksinene dere har gitt til alle dem som ønsker litt ekstra beskyttelse mot smitte og sykdom.

Takk for godt smittevern, så pasienter har følt seg trygge når de skal hente legemidlene sine.

Takk for alle munnbind, selvtester og annet dere har bidratt med for at Norge kan holde hjulene sånn noenlunde i gang.

En ekstra takk til dere som ga 15 000 koronavaksiner i Oslo. Det var en god start på det vi står foran de kommende ukene og månedene.

Vi går alle en spennende tid i møte. Hva blir den neste greske bokstaven vi må lære oss? Virker vaksinen? Når må vi ta den fjerde dosen? Når blir verden normal igjen? Ingen vet svarene. Men apotekene skal fortsette å gi sitt bidrag til at vi kommer gjennom den neste – og den neste – runden også.

Gledelig høytid, og takk for i år.

Powered by Labrador CMS