SENDER TILBUD: Inger Cathrine Bryne (ytterst t.h.) er administrerende direktør i Helse Vest og leder Beslutningsforum. Nå ber forumet om at det oversendes et tilbud til leverandøren av kostbare medisiner mot cystisk fibrose. Arkivfoto: Vidar Sandnes Foto:

SENDER TILBUD: Inger Cathrine Bryne (ytterst t.h.) er administrerende direktør i Helse Vest og leder Beslutningsforum. Nå ber forumet om at det oversendes et tilbud til leverandøren av kostbare medisiner mot cystisk fibrose. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Ber Sykehusinnkjøp sende pristilbud om CF-legemidler

Beslutningsforum ber Sykehusinnkjøp om å sende leverandøren av legemiddelkombinasjonen Kaftrio et pristilbud. 

Publisert

Saken er oppdatert med kommentarer fra Inger Cathrine Bryne.

Beslutningsforum har den siste tiden vært i hardt vær på grunn av avslag på innføring av nye medisiner mot sykdommen cystisk fibrose. Blant annet har flere medier omtalt en pasient som nå velger å flytte til Danmark for å få tilgang til medisinen. 

Mandag sendte Beslutningsforum, som avgjør hvilke metoder som skal innføres i den offentlige helsetjenesten, ut en pressemelding om medisinen Kraftrio.

Som et ledd i vurderingen av behandlinger i Systemet for nye metoder utføres det metodevurderinger. 

– Legemiddelverket ferdigstilte metodevurderingen fredag 10. desember-21. Vi har i dag besluttet å be Sykehusinnkjøp gi et pristilbud til firmaet, uttaler Inger Cathrine Bryne, leder av Beslutningsforum, i pressemeldingen.

– Dette er, slik Beslutningsforum tidligere har uttalt, et legemiddel vi ønsker å ta i bruk i Norge.

– Venter på respons

Legemiddelkombinasjonen har tidligere fått nei til innføring med henvisning til en høy pris. I januar sa daværende leder i Beslutningsforum at prisen var på størrelse med driftsbudsjettet til et lite sykehus.

– Vi vet at mange har ventet på metodevurderingen. Dette gjør vi for å gjøre det kjent at metodevurderingen er klar og ligger ute, og at vi på bakgrunn av den har gitt et pristilbud til leverandør, sier Bryne til Dagens Medisin. 

– Beslutningsforum vil ta saken opp på ny til ordinær behandling så snart firmaet gir respons.

– Er det vanlig at dere ber Sykehusinnkjøp gå aktivt ut og gi et pristilbud?

– Dette er noe som skjer som et ledd i forhandlinger, det skjer ikke ofte, men det er ikke uvanlig. 

Beslutningsforum opplyser at målet er å kunne tilby legemiddelkombinasjonen til «alle aktuelle pasienter og samtidig sørge for at en evt. indikasjonsutvidelse for pasienter fra seks og til og med elleve år også blir inkludert i en eventuell ny beslutning.»

Powered by Labrador CMS