CF-legemiddelfirma: – Ser frem til å fortsette den konstruktive dialogen

Lederen for Vertex Pharmaceuticals i de nordiske landene, som står bak den mye omtalte medisinen Kaftrio som brukes i behandlingen av cystisk fibrose, er positiv til nyheten om at firmaet får et nytt pristilbud.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

VIL FORTSETTE DIALOG: – Vi vet at dette kan gjennomføres, sier Eric Gillberg, som er legemiddelfirmaet Vertex Pharmaceuticals representant i de nordiske landene.  Foto: Vertex Pharmaceuticals

Mandag fikk saken om tilgang til nye medisiner for pasienter med cysitisk fibrose en ny vending. Etter lengre tids kritikk mot at kombinasjonsbehandlingen Kaftrio ikke er tatt inn i den offentlige helsetjenesten, gikk Beslutningsforum ut med at de bedt om at legemiddelleverandøren får oversendt et konkret pristilbud

Det er firmaet Vertex Pharmaceuticals som står bak legemidlene. 

Firmaets representant i de nordiske landene, Eric Gillberg, sier i en skriftlig kommentar til Dagens Medisin, at selskapet er glade for å høre at Beslutningsforum har spurt Sykehusinnkjøp om å legge frem et nytt pristilbud.

– Vi ser frem til å fortsette den konstruktive dialogen med norske myndigheter om våre CF-medisiner når vi mottar pristilbudet, uttaler Gillberg i en kommentar formidlet via PR-byrået Släger.

– Ønsker bærekraftig løsning

– Vi ønsker å samarbeide med Nye Metoder, for å komme frem til en innovativ og bærekraftig løsning som er akseptabel for alle parter, så raskt som mulig, sier Gillberg.

Vertex-lederen er positivt innstilt til en innføring av medisinen i Norge. 

– Vi vet at dette kan gjennomføres, skriver Gillberg. 

Det begrunner han med at pasienter i andre land har fått behandlingen.

– Siden den initielle EMA-markedsføringstillatelsen for Kaftrio i august 2020, har CF-pasienter i over 25 land fått tilgang til trippelkombinasjonsbehandlingen, uttaler Gillberg, som samtidig viser til at firmaet inngikk en avtale med Nederland 9. desember. 

Powered by Labrador CMS