Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

HELGESTENGT: Det populære fødetilbudet på ABC-enheten på OUS Ullevål, skal være stengt i helgene fra 18. november. Foto: Julie Kalveland

ABC-klinikken på OUS Ullevål stenges i helgene

Fødetilbudet ABC på Oslo universitetssykehus Ullevål blir ikke tilgjengelig for dem som føder i helgene, fordi sykehuset mangler jordmødre.

Publisert: 2022-11-09 — 15.08

ABC-enheten på Oslo universitetssykehus (OUS) er et fødested for naturlige, medikamentfrie fødsler, der de fødende blant annet får tilbud om å føde i vann.

OUS har nylig sendt brev til alle som har fått fødeplass på ABC-klinikken, om at de ikke får føde her dersom fødselen starter mellom fredag klokken 12.00 og mandag klokken 07.30. Årsaken er at sykehuset mangler jordmødre, melder Aftenposten.

Helgestengingen varer i første omgang i seks måneder fra 18. november.

 

Frykter oppsigelser

Anne Hauan Helle, hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Kvinneklinikken på OUS, mener helgestengingen vil ødelegge hele ABC-klinikkens konsept og kaller det en nedprioritering av kvinnehelse. Hun sier til Aftenposten at hun frykter samtidig oppsigelser blant de ABC-ansatte.

Det samme gjør Kristin Bøhn som er tillitsvalgt for Den norske jordmorforening.  Hun mener at ikke alle steiner er snudd i saken.

– Dette vil helt klart gi en veldig reduksjon i tilbudet til de fødende i Oslo, sier hun til Avisa Oslo og viser samtidig til at jordmorkrisen er en varslet krise. 

 

– Medisinsk forsvarlighet trumfer alt

Miriam Nyberg, leder av fødeavdelingen ved OUS, sier til Aftenposten at hun gjerne skulle vært endringen foruten og presiserer at OUS ikke har noen jordmødre å miste.

Avdelingslederen begrunner avgjørelsen med hensynet til medisinsk forsvarlighet.

– Medisinsk forsvarlighet til mor og barn trumfer alle andre hensyn. Med de endringene vil nå gjør, sørger vi for forsvarlig helsehjelp, sier Nyberg til avisen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!