Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

ØNSKER PÅBUD OM MUNNBIND: – Vi har alle et ansvar for å etterleve tiltak som er lite inngripende. Det må til for å kunne ha en mest mulig normal hverdag fremover, sier president Anne-Karin Rime

Legeforeningen ber om strengere tiltak

Legeforeningen ble i sist uke bedt om å gi innspill til Helsedirektoratet om hva som foreningen mener er det viktigste som må iverksettes nå. Her er tiltakene som er spilt inn.

Publisert: 2021-11-30 — 06.00

President i Den norske legeforening ba blant annet om munnbindpåbud i hele landet på Dagsrevyen, i helgen.

– Det haster med påbud om munnbind på legekontor og sykehus og i kollektivtrafikken hvor man ikke kan holde en meter avstand. Vi har alle et ansvar for å etterleve tiltak som er lite inngripende. Det må til for å kunne ha en mest mulig normal hverdag fremover, sier president Anne-Karin Rime til Dagens Medisin, mandag.

Legeforeningen har også lagt ut på sin Facebook-kanal at de ønsker strengere tiltak. Bakgrunnen for at de ønsker strengere tiltak er at helsetjenesten er presset i hele landet.

Foreløpig er det uvisst hvor mye et eventuell oppbluss av den nye omikron-varianten vil påvirke Norge.

Har sendt innspill
Legeforeningen sendte nylig inn en rekke forslag til hvordan Helsedirektoratet kan stramme inn. Der peker det på at vaksinene ikke settes raskt nok.

I tillegg vil de at det klargjøres hvordan innbyggerne skal forholde seg til råd om hjemmekontor.

Legeforeningen har foreslått følgende i sine innspill til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet:

 1. Vaksiner må settes umiddelbart på helsepersonell og befolkning etter beslutningen om at det ble åpnet for 3. dose. Legeforeningen får signaler om at vaksinasjon går sakte i både helseforetak og kommuner. Rådene som er gått ut fra FHI er krevende å lage systemer for, og forsinker vaksineringen med dose 3 unødig. Legeforeningen mener at alt helsepersonell som jobber klinisk må vaksineres, og at samme rekkefølge som ble benyttet i forrige runde kan benyttes for dose 3. Økt vaksineringsgrad vil bidra til å sikre kapasiteten i helsetjenesten.

 

 1. Økende covid-19-smitte i samfunnet, samtidig med andre luftveisvirus og infeksjoner, setter kapasiteten i helsetjenesten under press. Legeforeningen ber derfor om at det gjeninnføres målrettede påbud om munnbind: som pasient (på legekontor og sykehus) og alle steder hvor 1 meter ikke kan overholdes, også i kollektivtrafikken.

 

 1. I kollektivtrafikken må det vær tilstrekkelig kapasitet (nok tog, busser og trikker), kombinert med krav om munnbind.

 

 1. Legeforeningen er svært bekymret for at nedtrekk (stopp i behandlingstilbud for å allokere ressurser til håndtering av Covid pasienter) blir for stort. Dette kan ramme andre pasienter hardere enn Covid-syke. Legeforeningen ber om at prioriteringsforslagene fra fagmiljøene sendes ut på nytt.

 

 1. Det bør klargjøres hvordan innbyggerne skal forholde seg til råd om hjemmekontor, særlig i de tilfeller der innbyggere jobber i en annen kommune som ikke har samme råd. Rådene om hjemmekontor må harmoniseres mellom nærliggende kommuner.
Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!