2022: Da skal Glassblokkene stå ferdig.

Foto:

Imponerer i ny kåring: – Utrolig stolte

Helse Bergen helt i toppsjiktet når verdens beste digitale byggeplass kåres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Verdes beste digitale byggeprosjekt er nå nemlig kåret, i regi av organisasjonen buildingSMART.

Seieren gikk til slutt til en kinesisk togbane, men Helse Bergen fikk hederlig omtale sammen med de to andre finalistene

– Vi er utrolig stolte over at vi er helt i verdenstoppen med vår heldigitale byggeplass. Når Glasblokkene​ reises, er alle tegninger erstattet med digital informasjon, og vi har fått til et unikt digitalt samarbeid med alle involvert, sier prosjektleder Kristian Brandseth i Helse Bergen, til deres egen nettside. 

– Svært komplekst
– Resultatet er et svært komplekst bygg som nå reises både på tid, budsjett og med svært god kvalitet.

Dette er Glassblokkene:

Glassblokkene skal bli et fullverdig sykehus for barn og unge, fødende og deres familier og kinner ved Haukeland universitetssykehusByggetrinn to er 50.000 kvadratmeter fordelt på 2168 romDette inkluderer blant annet 12 operasjonssaler, akuttmottak, laboratorium, sengeposter, poliklinikker og kaféHlese Bergen er byggherre

Brandseth forklarer også hvor gunstig det har vært for prosjektet med felles digitale verktøy. Han mener det legger til rette for åpenhet og informasjonsflyt.

– Alle, fra oss som byggherre til hver enkelt entreprenør og håndverker, har tilgang til informasjon som trengs til enhver tid, både på og utenfor byggeplassen, sier Brandseth.

Den store forskjellen er at der det tidligere har vært vanlig å legge inn dokumentasjon fra de ulike entreprenørene i etterkant av utført arbeid, har samtlige aktører denne gangen lagt inn sin informasjon digitalt, i forkant av byggingen.

Uavhengig organisasjon
Organisasjonen buldingSMART international er en faglig og kommersiell uavhengig organsiasjon, som jobber for å utvikle åpne standarder for planlegging, design, anskaffelse, montering og drift av bygninger og infrastruktur over hele verden, skriver Helse Bergen.

– Prisen bekrefter at vi er i verdenseliten. Mange, både i Norge og internasjonalt, snakker om at de ønsker å digitalisere byggebransjen, sier Brandseth avslutningsvis.

– Det er kjekt å se at våre samarbeidspartnere bruker oss som eksempel for å inspirere flere til smarte, digitale byggeprosesser over hele verden.

Powered by Labrador CMS