FLERE STUDIER: Ett av målene lege og forsker Fredrik Schjesvold har satt seg er å få få startet opp flere akademiske kliniske studier i Norden.

Foto: Vidar Sandes

Blir leder for nordisk forskningssamarbeid

Overlege Fredrik Schjesvold ved Oslo myelomatosesenter er den nye presidenten i Nordic Myeloma Study Group.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Nordic Myeloma Study Group er et samarbeid mellom myelomatose-forskere i Norden samt de baltiske landene. Kjerneaktiviteten i gruppen er gjennomføring av kliniske studier på tvers av landene.

Schejsvold ble valgt inn i vinter, men tiltrådte vervet torsdag 16.september.

– Det er spennende og litt utfordrende å få denne rollen fordi det innebærer et stort ansvar for at det skal gå bra med denne gruppen fremover, sier Schjesvold til Dagens Medisin.

– Tidligere har jeg i hovedsak hatt ansvar for prosjekter jeg har laget selv, men nå får jeg ansvar for et samarbeid som har bestått i 40 år. Det er også litt mer utfordrende fordi man skal være en leder for forskjellige eksperter fra mange land som har sine egne grupper og forskningsprosjekter.

Forskeren og overlegen har satt seg følgende mål for jobben:

– Det overordnede målet er at vi skal få startet opp flere akademiske kliniske studier i Norden enn de siste ti årene, at flere sites [studielokasjoner red.anm.] skal delta i studiene, å sørge for at vi får mye ut av hver enkelt studie, som forskning på livskvalitet og translasjonsforskning, og å gjøre denne gruppen så synlig som mulig i det internasjonale miljøet.

Powered by Labrador CMS