Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Privatsykehus vokser – Volvat kjøper Nimi

Volvat medisinske senter kjøper spesialistsenteret Nimi og etablerer seg  i nye lokaler som privat sykehus i Oslo.

Publisert: 2021-05-05 — 14.52

Volvat medisinske senter AS, og administrerende direktør Per Helge Fagermoen kjøper private Nimi.

Det private medisinske senteret Nimi (Norsk idrettsmedisinsk institutt) har siden 1984 tilbudt behandling innen idrettsmedisin, muskelplager og skjelettplager. De siste årene har Nimi vært en del av medlemsorganisasjonen LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke).

Nå kjøper Volvat medisinske senter AS, Nimi, og ved årsskiftet flytter Nimi med rundt 100 ansatte, inn i nye lokaler på Storo i Oslo.

Det nye senteret skal, foruten Nimi, også romme et medisinsk senter med legevakt, samt en kirurgisk enhet med fem operasjonsstuer, ifølge Per Helge Fagermoen, administrerende direktør i Volvat

Han viser til en konfidensiell kjøpsavtale, og vil derfor ikke offentliggjøre kjøpesummen, sier han til Dagens Medisin.

Volvat hadde i fjor driftsinntekter på i overkant av 600 millioner kroner, det meste av inntekten kommer fra pasienter som betaler behandlingen selv.

– Om lag 75 prosent av inntektene kommer fra helprivat omsetning, der pasientene betaler alt selv. Private helseforsikring utgjør 15 prosent av inntektene og de resterende ti kommer fra avtaler som Volvat har med det offentlige, sier Fagermoen til Dagens Medisin.

Volvat eies av Ramsay Health, som også driver store sykehus og medisinske sentre i Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Italia, Malaysia, Singapore, Indonesia og Australia.

I en pressemelding uttaler Frode Jahren, generalsekretær i LHL, at han er glad det er Volvat som overtar.

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Ellen Nergard 06.05.2021 09.23.20

  Lege

  Ramsay Health burde ikke være interessert i Norge. Norge er jo nærmest en familiebedrift. Våre helsepolitikere bør sørge for at helsenorge er så bra at ingen noengang trenger å « gå privat». Ingen i Norge burde trenge å ta ut ekstra forsikring. Vi skal ikke ha amerikanske tilstander i Norge. Vår helse er viktigst av alt. Ved høstens valg bør vi alle se ekstra nøye på partiprogramma om helsepolitikk. Høyre ser ut til å legge til rette for private aktører ved å tillate bygging av for små offentlige sykehus.

 • Rune Olsen 06.05.2021 17.33.20

  Lege

  Dagens helseminister er allerede godt i gang med en amerikanisering og han møter altfor lite motstand. Point of no return blir innføringen av "Akson/Epic" - et svimlende dyrt journalsystem for byråkraten og forsikringsagenten.

Nyheter fra startsiden

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!