Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

VIKTIG RETTIGHET: – Dommen slår fast at pasienters ytringsfrihet er en viktig rettighet som står sterkt i vårt samfunn, sier daglig leder i Legelisten om dommen i saken om anonyme vurderinger av helsepersonell.

Foto: Colourbox

– Slår fast at pasienters ytringsfrihet er en viktig rettighet

Daglig leder Lars Haakon Søraas i selskapet Legelisten er fornøyd med dommen fra Borgarting lagmannsrett om publisering av anonyme kommentarer om helsepersonell.

Publisert: 2021-02-09 — 09.50

Daglig leder Lars Haakon Søraas i selskapet Legelisten.

Foto: Arkivfoto

– Vi er tilfredse med dommen, sier Søraas.

Legeforeningen saksøkte staten for å få en generell mulighet til å reservere seg fra omtale på siden. Foreningen har hevdet at det er belastende for leger og annet helsepersonell å bli utsatt for anonyme vurderinger på nettstedet. 

Legelisten har selv ikke vært part i saken, som går mellom Legeforeningen og Staten ved Personvernnemda. Årsaken til dette er at Legeforeningen har betridt et vedtak om nemda om publiseringen av anonyme vurderinger på siden. 

LES OGSÅ
Tapte ankesak om Legelisten

I den ferske dommen fra lagmannsretten slår retten fast at at Legelisten og pasienters ytringsfrihet og interesse av publiseringene på nettsiden, veier tyngre enn helsepersonells interesser og rett til privatliv.

– Må veie tyngst

– Dommen slår fast at pasienters ytringsfrihet er en viktig rettighet som står sterkt i vårt samfunn, sier Legelisten-lederen, som er fornøyd med at dommen er enstemmig.

– Legers rett til personvern er også en viktig rettighet, men retten kommer frem til at pasienters rett til å dele sine erfaringer i denne saken må veie tyngst. Vi deler naturligvis rettens syn på dette, sier Søraas.

– Med denne dommen kan pasienter over hele landet fortsatt bruke en tjeneste som vi vet hjelper veldig mange.

Nils Kristian Klev i Allmennlegeforeningen har uttalt at Legeforeningen er skuffet over utfallet av saken, men foreningen har ikke avgjort om dommen vil ankes.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Fastlegeleder kritiserer departement-utspill

GAVEFORSTERKNINGSORDNINGEN AVVIKLET

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!