EPLER OG SØKEMOTORER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) offentliggjorde mandag at Regjeringen vil ha en smittesporingsløsning basert på Apple / Google sin løsning.

Foto: Vidar Sandnes

Skal lage ny app for smittesporing

Regjeringen har bestemt at Folkehelseinstituttet (FHI) skal lage en app basert på Apple / Google sitt smittesporingssystem exposure notification system (ENS).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det offentliggjorde Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse i dag.

Regjeringen har besluttet at FHI skal lage en basert på Apple / Google sitt grensesnitt, etter at de mottok en rapport med en anbefaling fra FHI om de ulike alternativene for hvordan man kan drive digital smittesporing.

FHI anbefalte Apple / Google-løsningen, blant annet fordi at mange europeiske land bruker denne løsningen.  

Les mer i en pressemelding fra Regjeringen.

Dette innebærer at arbeidet med appen Smittestopp stanses, som Datatilsynet vedtok ulovlig, fordi den var for personverninngripende.

Under dagens pressekonferanse viste Høie til at appen Smittestopp, som ble stoppet av Datatilsynet, ville ha vært nyttig i smittesituasjonen Oslo nå står i.

– FHI anslår at det vil ta åtte uker å lage appen, opplyste Høie på pressekonferansen.

– Den nye appen er kun digital smittesporing og ikke for forskning og analyse. Vi håper så mange som mulig vil laste den ned for å bidra til å stoppe koronaviruset.

Høie viser til at Norge lærte av å først utvikle en smitteapp. – Det har vi lært av, og nå går vi videre.

– Nå skal vi i samarbeid med Direktoratet for E-helse og Norsk helsenett for å starte et anbud, sa assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Strømstad Knudsen, under dagens pressekonferanse.

FHI har mål om å ha en ny app for smittesporing klar innen jul.  

Powered by Labrador CMS