Se debatten: – Hva er rettferdige priser på kreftmedisiner?
Hva er en rettferdig pris på kreftlegemidler? Hvordan oppnå rettferdige priser? Se debatten i videoen over.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Apotek! Nu har du tagit del av 10 artiklar och för att läsa vidare på Dagensapotek.se, vill vi att du fyller i dina användaruppgifter. Dagens Apotek på webben är helt kostnadsfri att använda.
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin? Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

KREFTFORENINGENS VITENSENTER (Dagens Medisin): I lys av den europeiske kreftkongressen ESMO, samlet Dagens Medisin et knippe fagfolk til debatt:
Hvordan skal vi sikre at de som trenger det får tilgang til kreftlegemidler? Hva er rettferdige priser? Må systemet endres, for å sikre raskere tilgang til medisinene? Hva ligger bak helsemyndighetenes beslutning om å si ja eller nei til en ny kreftbehandling? Hvorfor tar det så lang tid før noen legemidler blir godkjent? Hvorfor kan ikke legemiddelindustrien bare sette ned prisen?
Disse deltar:
Ole Alexander Opdalshei, assisterende generalsekretær i Kreftforeningen
Lege Fredrik Schjesvold, leder for Oslo myelomatosesenter og faglig ansvarlig for myelomatose ved Aleris
Kristin Svanqvist, leder for markedstilgang i LMI og myndighetskontakt i Amgen.
Einar Andreassen, enhetsleder, metodevurdering og refusjon i Statens legemiddelverk
Oluf Dimitri Røe 08.10.2020 15.41.59
Lege
Veldig bra debatt. Onkologen gav et tydelig overblikk, de andre snakket rundt grøten. QALY på 275 er jo meget lavt. Og at QALY fortsatt brukes er ikke bra. Mange land har gått bort fra dette kvasi-vitenskapelige begrepet. Metodevurderingen og Beslutningsforum er bremseklosser med lite faglig tyngde, men vil ikke bli evaluert. Så håpet til Oppdalshei vil ta sin tid å bli oppfylt er min spådom.