Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

OPPSKALERER PRODUKSJONSKAPSITET: Ved hjelp av dagens europeiske avtale, og tidligere avtaler med britiske og amerikanske myndigheter, kan  Sanofi  og  GSK oppskalere produksjon av  den foreløpig utprøvende vaksinen til totalt én milliard vaksinedoser i året. Illustrasjon: Getty Images

Sanofi og GSK har inngått vaksineavtale med EU - skal levere opp mot 300 millioner doser

Forhåndsskjøpsavtalen som er gjort med Europakommisjonen sikrer forhåndsfinansiering for å støtte oppskaleringen av Sanofi og GSK sin produksjonskapasitet for produksjon av sin Covid-19-vaksinekandidat Europa.

Publisert: 2020-09-18 — 12.56

Covid-19-vaksinekandidaten er basert på den rekombinante teknologien brukt av Sanofi for å produsere influensavaksine, og den etablerte adjuvansteknologien til GSK. Antigenet og den endelige vaksinedosen vil produseres i europeiske land ved å utnytte Sanofi og GSK sine industriområder i Belgia, Italia, Tyskland og Frankrike, skriver Sanofi i en pressemelding fredag. 

Fortsatt en stund til  mulig godkjenning
Sanofi annonserte 3. september i  år lanseringen av en klinisk fase 1/2-studie med vaksinekandidaten. En fase 3-studie vil få oppstart innen utgangen av 2020, og basert på resultatene fra fase 3-studien kan det søkes om myndighetsgodkjennelse i første halvdel av 2021.

Ved hjelp av dagens europeiske avtale, og tidligere avtaler med britiske og amerikanske myndigheter, kan  Sanofi  og  GSK oppskalere produksjon av  den foreløpig utprøvende vaksinen til totalt én milliard vaksinedoser i året. 

Flere potensielle prosjekter
I tillegg til vaksinesamarbeidet med GSK utvikler Sanofi også en mRNA-vaksine  i  samarbeid med selskapet Translate Bio. Sanofi skriver at de forventer at fase 1/2-studien starter i november med tidligst mulig godkjennelse i andre halvdel av 2021. «Translate Bio har etablert kapasitet til produksjon av mRNA-vaksinen, og Sanofi forventer å kunne levere en årlig kapasitet på 90 til 360 millioner doser», skriver Sanofi. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!