Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Foreslår ny modell for Fritt brukervalg

Regjeringen vil gjøre det enklere å bytte til andre leverandører av hjemmehjelp enn den kommunale hjemmetjenesten.

Publisert: 2020-09-08 — 11.30

Fritt brukervalg er en ordning hvor innbyggerne i en kommune kan velge å få bistand fra andre enn kommunen til hjemmehjelp eller hjemmesykepleie. Ordningen er frivillig for kommunene, og er blant annet innført i Oslo.

Nå sender regjeringen på høring en ny godkjenningsmodell for å få flere kommuner til å innføre ordningen.

- Vi vil at flere innbyggere selv skal kunne velge leverandør av helse- og omsorgstjenester. Derfor legger vi nå frem en ny godkjenningsmodell for fritt brukervalg. Med denne modellen blir det enklere og raskere for kommunene å innføre fritt brukervalg, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

I pressemeldingen vises det til at det kan ta tid å få innført ordningen i kommunene og at rammeverket som foreslås skal gjøre prosessen raskere. I ordningen må de private eller ideelle selskapene tilby tjenester til samme pris som kommunen. 

- Leverandørene må derfor konkurrere på kvalitet. Dette endrer maktforholdet mellom kommunen og brukerne. Med denne ordningen kan brukerne både klage på og bytte leverandør. Dette er viktig for regjeringen og i tråd med vår visjon om pasientens helsetjeneste, sier Høie i pressemeldingen.

Høringen har frist 8. desember.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!