Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

Høie har gitt Bodø utsatt Akson-frist

Bodø kommune, en av «foregangskommunene» for Akson, har fått innvilget en ukes utsettelse på å signere intensjonserklæringen.

Publisert: 2020-06-16 — 15.44
LES OGSÅ
– Vi har fått svar på veldig mye vi ikke lurte på
LES OGSÅ
Ny Akson-rapport kommer samme dag som kommunene må svare

Det melder Ida Pinnerød, ordfører (Ap) på sin egen Facebook-side tirsdag.

– Som en av foregangskommune i AKSON, som er et arbeid for å finne en løsning, er det derfor viktig for oss å få gode svar på viktige spørsmål før vi forplikter oss til det som kan bli et av de største digitaliseringsprosjektene i Norge. Derfor har vi bedt om utsatt frist på å signere videre samarbeid. Vi har fått en uke utsatt frist, og i dag var vi invitert til møte om dette med helseministeren, skriver hun.

Dagens Medisins artikler om En innbygger, en journal og Akson er samlet her.

I utgangspunktet hadde Helse- og omsorgsdepartementet satt frist for signering av en intensjonserklæring til 1. juli. Men som Dagens Medisin tidligere har omtalt, har både OsloBodø, Stavanger og Nannestad kommuner stilt seg kritisk til den korte tidsfristen departementet har satt, og bedt om mer tid til å sette seg inn det omstridte journalprosjektet til en totalkostnad på 22 milliarder kroner.

Kommunene får nemlig bare få timers frist til å sette seg inn i en ekstern kvalitetssikring som skal være grunnlag for videre behandling av Akson, før de eventuelt signerer intensjonserklæringen om at de støtter prosjektet.

I forrige uke gikk Bodø, Oslo og Stavanger sammen om å skrive et brev til helseminister Bent Høie (H) der de ba om utsatt frist. Nå har altså Bodø fått innvilget en liten utsettelse.

Akson er tenkt som et spleiselag mellom staten og kommunene; derav intensjonserklæringen: For at staten skal være m finansiere sin andel av Akson må det sannsynliggjøres at et tilstrekkelige antall kommuner ønsker å ta felles kommunal journal i bruk.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 16.06.2020 17.16.07

  Lege

  Med all respekt for norske kommune å melde, er dette oppskriften på frivillig tvang? Ref. «Dersom enkelte kommuner mot formodning ikke rekker dette eller har behov for særskilte avklaringer må vi ta stilling til det enkeltvis», søke og så få lov til å få betenkningstid etter en tur på rektors kontor. Man har altså tre opsjoner; JA, SØKE (= 1 uke), si NEI. Det forekommer oss at Høie og Klippen har glemt den 3.opsjon, hvilket kan bli resultatet av denne parodien. I en konspiratorisk kontekst må det da finnes ikke-transparent ris bak speilet kommunekandidatene får forespeilet bak de lukkede gemakker - en og en. Juristene bør her repetere forvaltningsloven, anskaffelsesloven (anbudspakka), «kommunalt-sjølstyreloven», og EU lovene som norske myndighetene ikke alltid har forstått skikkelig. Hvor lang utsettelse søkte egentlig Bodø og Stavanger om?

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!