STORE FØLGER: Lokalsykehuset i Narvik er et lite sykehus med få ansatte, og det forhold at mange medarbeidere nå må ut i karantene, gir utfordringer for driftssituasjonen ved sykehuset.

Foto: Per Corneliussen

40 ansatte ved UNN Narvik i karantene

En pasient som har vært innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Narvik i vel en uke, testet positivt for Covid-19. Det gir store driftsmessige utfordringer for sykehuset i Narvik.  

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Pasienten ble først innlagt på UNN Narvik grunnet annen alvorlig sykdom, og ble deretter overflyttet til UNN Tromsø, skriver UNN i en pressemelding.

Etter noen dager ble han overført tilbake til lokalsykehuset i Narvik. Under innleggelsen i Tromsø ble pasienten testet for Covid-19, med negativt prøvesvar.

En uke etter at han ble overflyttet tilbake til Narvik, utviklet han symptomer på koronavirus, og pasienten ble på nytt testet. Denne gang var prøvesvaret positivt.

Prøvesvaret var klart 15. april. I perioden etter negativt prøvesvar frem til han utviklet symptomer, det ble tatt ny prøve, og positivt prøvesvar forelå, har mange medarbeidere i UNN hatt kontakt med pasienten uten å vite at han var bærer av koronavirus.

Pasienten har ligget på enerom under sykehusoppholdet i Narvik. Vi vurderer derfor at det er lite sannsynlig at andre pasienter er smittet.

UNN har igangsatt smittesporing av ansatte. Lokalsykehuset i Narvik er et lite sykehus med få ansatte, og det forhold at mange medarbeidere nå må ut i karantene, gir utfordringer for driftssituasjonen ved sykehuset.

UNN jobber nå med ulike tiltak for å sikre at driften i UNN Narvik ivaretas best mulig.

  • De ca 40 ansatte i Narvik som har vært i kontakt med pasienten er satt i karantene i en uke fra i går kveld, og følges opp med hyppig testing ila uka.
  • Øyeblikkelig hjelp-pasienter som ikke må til UNN Narvik, ivaretas av UNN Harstad og UNN Tromsø.
  • Pasienter som kan skrives ut til eget hjem eller andre institusjoner, blir skrevet ut i løpet av dagen.
  • I tillegg må andre pasienter overføres til UNNs øvrige driftsenheter i Harstad og Tromsø.

Det jobbes fortsatt med å få full oversikt over situasjonen. 

Powered by Labrador CMS