Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
UTSETTER: – For å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er vi avhengig av å være tett på departementet. Det er samme situasjon for endringer i bioteknologiloven. Vi kommer tilbake til når vi kan ta arbeidet opp igjen for fullt, sier Geir Jørgen Bekkevold (Krf), leder i Helse- og omsorgskomiteèn. Foto: Lasse Moe

Nasjonal helse- og sykehusplan er utsatt på grunn av Covid-19

Leder av Helse- og omsorgskomiteen Geir Jørgen Bekkevold (Krf) forteller at de må utsette flere av sakene som behandles. Det betyr at Nasjonal helse- og sykehusplan blir utsatt.

Publisert: 2020-03-24 — 13.46


– Siden kapasiteten til Helse- og omsorgsdepartementet er sprengt, har vi valgt å utsette behandlingen av alle saker. Det eneste det betyr er at vi får en senere avgivelse av saker enn det vi har hatt tidligere, sier Geir Jørgen Bekkevold (Krf), leder i Helse- og omsorgskomiteén.

I praksis betyr utsettelsen av sakene at Nasjonal helse- og sykehusplan, og endringer i bioteknologiloven blir utsatt – kanskje til sommeren.

En oversikt over alle saker som er til behandling, finner du her.

Gikk gjennom saker
– Vi hadde et møte i forrige uke hvor vi gikk gjennom alle sakene som er til komiteéns behandling. Det er ikke sånn at alt har stoppet helt opp, men i en del av forslagene er vi avhengig av lovteknisk bistand fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Bekkevold forklarer at mange av spørsmålene til departementet, igjen avhenger av underliggende etater som nå er opptatt med Covid-19.

– Vi har et håp om at vi iallfall skal klare å ferdigbehandle disse sakene før sommeren. Dette vet vi mer om over påske. Det er en del av representantforslagene som vi ikke har kommet langt i behandlingen av, og vi er avhengig av departementet for å avklare merknader.

Han viser til at det i tillegg er to større saker.

– For å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er vi avhengig av å være tett på departementet. Det er samme situasjon for endringer i bioteknologiloven. Vi kommer tilbake til når vi kan ta arbeidet opp igjen for fullt, sier Bekkevold.

«Ikke noen krise»
– Det at vi bruker litt lenger tid på å behandle Nasjonal helse- og sykehusplan er ikke noen krise. Det er heller ikke krise å utsette endringer i bioteknologiloven. Men vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne behandlet dette raskere.

Bekkevold viser til at han skulle ønske de fikk ferdig forslaget om helsefelleskapene i Nasjonal helse- og sykehusplan.

Kort forklart en avtale mellom regjeringen og KS, om at sykehus og kommuner skal samarbeide om å lage bedre pasientforløp mellom kommune og sykehus.

– Dette er et eksempel på en sak, som gjør at jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet og ha et departement som er i stand til å kunne bistå oss.

Bekkevold påpeker at han ikke kan si noe om forslag fra opposisjonen, ettersom sakene ikke er avgitt til Stortinget enda.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!