Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
STOR INTERESSE: Forskningsrådet har fått enorm respons på utlysningen av 30 millioner koronakroner til forskning. Administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen er fornøyd med det. Foto: Vidar Sandnes

114 fagmiljøer vil forske på SARS-CoV-2

10 dager etter at Forskningsrådet hasteutlyste 30 millioner kroner til koronastudier, har 114 fagmiljøer over hele landet meldt sin interesse. 

Publisert: 2020-03-20 — 08.10

 

Som Dagens Medisin har omtalt tidligere, utlyste Forskningsrådet inntil 30 millioner kroner til forskning på spørsmål som er relevante for å håndtere SARS-CoV-2-utbruddet.

114 fagmiljøer over hele landet har meldt sin interesse for å levere søknad etter hasteutlysningen forrige uke. 

Skissene som er levert inn kommer fra en rekke institusjoner over hele landet og er innenfor mange ulike fagdisipliner. Nær 60 av skissene kommer fra universitetene, 20 kommer fra forskningsinstituttene og 30 fra helseforetakene. Næringslivet er også koblet på i flere av skissene.

– Forskningen skal bidra til å evaluere behandling og gi systematisk kunnskap om spredningen og effektene av viruset. Det er lovende å se så at så mange, sterke, norske forskningsmiljøer har meldt sin interesse, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Jeg tror det vil komme mye god og nyttig forskning ut av disse midlene, men dessverre er det også trolig mange relevante prosjekter med høy kvalitet som vil få avslag. Vi vil sammen med norske myndigheter se på mulige tilleggsmidler for å kunne finansiere flere av prosjektene som har høy vitenskapelige kvalitet og åpenbart stor relevans i dagens situasjon, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!