Helseforetakene ber næringslivet bidra med utstyr

Helse Nord, Helse Vest og Helse Sør-Øst ber bedrifter som har utstyr de kan avse, eller lurer på om utstyret de har kan være nyttig, om å ta kontakt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det kan være utstyr som munnbind, åndedrettsvern, vernebriller, hansker, visir og beskyttende dresser og frakker. 

Utstyret vil bli fordelt både til kommunehelsetjenesten og sykehusene, heter det i en pressemelding fra Helse Nord, som nå ber næringslivet i regionen bidra.

Renate Larsen, styreleder i Helse Nord RHF Foto: Kenneth Lauritsen / Helse Nord

Et koronautbudd krever langt mer smittevernutstyr enn i en normalsituasjon.

Det har vært vanskelig å få tak i utstyr som normalt blir produsert i Kina, og utstyr blir av ulike grunner også levert sent, viser Helse Nord til.

– Det kan være mange bedrifter som har utstyr på lager som de i denne utfordrende situasjonen kan avse. Kommunehelsetjenesten og våre sykehus har gode rutiner for å begrense bruk av smittevernutstyr, likevel vil det være stor risiko for at vi ikke har tilstrekkelig, uttaler styreleder i Helse Nord RHF, Renate Larsen, i en pressemelding.

Også Helse Sør-Øst RHF tar initiativ overfor næringslivet i regionen for å få til et samarbeid om leveranser.

- Vi har behov for smittevernutstyr til medarbeiderne i sykehusene, slik at de kan bidra i behandlingen av pasienter som trenger det. Vi arbeider med omfattende beredskapstiltak. Det gjøres en stor innsats i sykehusene i alle ledd. Nå ber vi også alle bransjer og virksomheter bidra. Vi trenger den hjelp og innsats næringslivet kan gi oss, sier viseadministrerende direktør Jan Frich.

Den samme oppfordringen har kommet fra Helse Vest.

De regionale helseforetakene samarbeider om utstyr, og har fått i oppgave av helsemyndighetene å koordinere innkjøp og fordeling av personlig smittevernutstyr både til den kommunale helse- og omsorgstjenesten og sykehusene under den pågående epidemien.

Powered by Labrador CMS