Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
UOVERSIKTLIG SITUASJON: – Ingen vet sikkert hvordan ting blir. Det er rett og slett vanskelig, sier seksjonsoverlege ved Akuttklinikken ved Haukeland universitetssjukehus. Foto: Privat

Haukeland: Vil veldig raskt mangle smittevernutstyr

Seksjonsoverlege ved Akuttklinikken ved Haukeland universitetssjukehus, Stig Gjerde, sier en mangel på smittevernutstyr vil skje raskt.  

Publisert: 2020-03-12 — 09.05
- Om man ser på den internasjonale utviklingen, så tyder den på at vi vil ha en helt annen situasjon på sykehuset bare en uke frem i tid, sier foretakstillitsvalgt Geir Arne Sunde.

–  Når det gjelder smittevernutstyr vil vi veldig raskt mangle dette – vi har en veldig lav beholdning av p3-masker (åndedrettsvern), sier Stig Gjerde til Dagens Medisin.

– Hvordan er personellsituasjonen?

– Vi tror vi har nok personell, men vi planlegger de neste dagene å kjøre «krasj-kurs» for intensivsykepleiere og leger fra operasjonsavdelingen og medisinske leger i mottak. Vi tar også ned planlagt operasjonsvirksomhet, dette vil få frigjort personell. Det er også planlagt ekstra opplæring av personell i mottak.

– Hvordan opplever du informasjonen fra helsemyndighetene?

– Den er veldig sprikende. Men det er klart at ingen vet sikkert hvordan ting blir. Det er rett og slett vanskelig. Vi planlegger så godt vi kan, og må ta dette som det kommer. Vi kan ikke vite noe sikkert. Men det er lagt opp til en betydelig økning av intensivkapasiteten.

Foretakstillitsvalgt for Overlegeforeningen ved Helse Bergen, Geir Arne Sunde, sier påkjenningen for helsetjenesten vil bli kolossal.

– Den største bekymringen fra Legeforeningen sin side nå er tilgjengelighet på smittevernutstyr og opplæring av ansatte i bruk av utstyret, sier Sunde, som også er nestleder i Overlegeforeningen.

– Den neste bekymringen er at dette blir en kolossal påkjenning for helsetjenesten.

– Vi mener nå at det er helt nødvendig med nedtrekk i planlagt virksomhet fremover. Det vil nå bli planer for det. Om man ser på den internasjonale utviklingen, så tyder den på at vi vil ha en helt annen situasjon på sykehuset bare en uke frem i tid.

Ansatt testet positivt
Det ble påvist smitte hos en ansatt ved Haukeland onsdag.

– Jeg kan bekrefte at en ansatt hos oss har testet positivt. Vi har lokalisert kolleger som var i nærkontakt med vedkommende og de er satt i hjemmekarantene. Det dreier seg om rett under ti personer. Dette gir moderate driftskonsekvenser, skriver kommunikasjonssjef Erik Vigander i en SMS til Dagens Medisin onsdag.

På spørsmål om dette gjelder en lege svarer Vigander at han ikke ønsker å kommentere dette.

Legeforeningen bekymret - møtte helsemyndighetene

Onsdag var Legeforeningen i møte med helsemyndighetene.

Å sikre nok kapasitet og beredskap, å hindre smittespredning og å ivareta sikkerheten til helsepersonell, var tema, ifølge Legeforeningen.

– Det er en reell bekymring blant mange av våre medlemmer om at Norge gjør for lite og at den nasjonale styringen er mangelfull. Derfor ba vi i dag om et hastemøte med helsedirektøren. Det er behov for tydelig lederskap og klare råd, noe vi fikk forsikringer om i dagens møte, sier legepresident Marit Hermansen i en uttalelse.

Må ta ned planlagt behandling

– Helsedirektøren støtter oss i at vi må ta ned planlagt behandling nå, for å sikre tilstrekkelig kapasitet i sykehusene, sier Hermansen.

–  Pasienter og smittebegrensing må ha førsteprioritet, inkludert smittebegrensning blant våre medlemmer, siden de utgjør en kritisk del av helsetjenesten. Fastlegene må ha trygge rammevilkår og tilstrekkelig med ressurser for å kunne hanskes med denne ekstraordinære situasjonen.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!