Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
VIL HA FLERE PRAKSISPLASSER: Regjeringen ønsker at flere sykepleierstudenter skal få praksis i kommunene. Foto: Colourbox

Lyser ut 30 mill til nye praksisordninger for sykepleiere i kommunene

Regjeringen vil ha flere helse- og sosialfagsstudenter i praksis i kommunene og lyser ut midler til utvikling av nye måter å organisere samarbeid om praksisplasser.

Publisert: 2019-12-10 — 08.48

– Mange av dagens studenter skal jobbe i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Da er det viktig at flere studenter får god og relevant praksis i kommunene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

I en ny utlysning lyser Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) ut 30 millioner kroner til universiteter og høyskoler som tilbyr sykepleierutdanning, til samarbeid med kommuner. Prosjekter som prøver ut nye praksismodeller eller som øker antallet praksisplasser, er velkomne til å søke, i følge utlysningen.

Målet er, ifølge regjeringen, nye lærings- og vurderingsformer, flere praksisplasser i by- og distriktskommuner og å bedre kompetansen til praksisveiledere i kommunene. Regjeringen melder at en ny utlysning i 2020 vil være åpen også for prosjekter som gjelder andre helse- og sosialfagsutdanninger. 

– Disse pilotprosjektene vil gi oss viktige erfaringer om hvordan vi best kan organisere og finansiere praksisstudier i kommunene. Dette er et viktig første steg for å skape flere praksisplasser for yrkesgrupper vi trenger flere av i fremtiden, sier Nybø.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!