Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Vi vil vise at det er artig å studere medisin

UiT-studenter synger om studentlivet i en ny musikkvideo.

Publisert: 2019-11-27 — 09.47
KLAR FOR LEGELIVET: Julia Christina Joanis Kvalvik (t.v.) har sammen med Kristine Abelson og Marie Skansen hatt ansvaret for store deler av musikkvideoen «Legelivet kaller». Kvalvik har stått for koreografi og Abelson og Skansen har stått for regien. Stein-Eirik Simonsen (ikke på bilde) har filmet.

Musikkvideoen «Legelivet kaller» er laget av avgangskullet ved medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet. Videoen ble publisert på fredag, og studentene bak oppgir at videoen har blitt sett over 200.000 ganger i sosiale medier så langt.

– Vi har fått en enormt god respons, sier Julia Christina Joanis Kvalvik, som er sisteårsstudent ved medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø og har stått for koregrafien i videoen.

Det er tradisjon at avgangskullet ved universitetet lager en musikkvideo i forbindelse med juleballet til medisinstudentene og årets video har fått spesielt mye oppmerksomhet.

Studentene har brukt melodien til komiker Nicolay Ramms hit «Raske briller» og handler om alt fra vansker med å få LIS1-stilling til at fritidsklær er «uniformen» utenom studiene.

– Vi vil vise at det er artig å studere medisin og at vi ikke bare sitter på lesesalen, men også kan danse og være uhøytidelige. Det er heftige dager med mye lesing for oss nå, så det har vært deilig å ha noe annet å gjøre ved siden av som har sveiset oss sammen, sier Kvalvik.

Det harseleres med tilgang på luftambulanse i videoen (skjermdump fra youtube).

Synger om luftambulansene

Studentene synger også om situasjonen for luftambulansetjenesten, som har slitt med beredskapen etter byttet til ny operatør i sommer. I videoen trygler to medisinstudenter om å få sendt en pasient på båre av gårde, foran et nedsnødd ambulansefly som står på bakken.

– Hvorfor velger dere å synge om luftambulansetjenesten?

– Luftambulansekrisen har særlig rammet oss her i nord, og da er det klart at vi engasjerer oss og at vi sier ifra når vi kan. Det å daglig passere de nedsnødde parkerte flyene på flyplassen er en påminnelse om kaoset som har vært.

Sangen er laget på melodien til komiker Nicolay Ramms hit «Raske briller».

– Vi kontaktet Nicolay Ramm direkte, og han ga oss tommel opp. Da videoen var ute, var han en av de første som la ut videoen selv, sier Kvalvik.

Vil få flere nordover

Studentene håper at videoen kan inspirere flere til å søke seg nordover til medisinstudiet.

– Folk må ikke glemme oss her oppe i nord. Vi har våre utfordringer med vær og vind og store distanser, men alt-i-alt er det fantastisk fint med her med godt studentmiljø, natur og et studie av høy kvalitet, sier Kvalvik.

Se videoen øverst i saken.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 07.12.2019 10.24.36

  Lege

  Kommentar fra kollega Anna Stavdal til begeistrede norske studenter fra WONCAs ACCCA-perspektiv? «Vi ser for oss en Primærhelsetjenste (PHC) og helsetjenester som er av høy kvalitet, trygg, omfattende, integrert, tilgjengelig (accessible & available) og rimelig for alle og overalt, utstyrt med medfølelse, respekt og verdighet av helsepersonell som er godt trente, dyktige, motivert og engasjert; Vi er overbevist om at styrking av primærhelsetjenesten (PHC) er den mest inkluderende, effektiv ( effective & efficient) tilnærming for å forbedre menneskers fysiske og mentale helse, så vel som sosialt velvære, og at PHC er en hjørnesteinen i et bærekraftig helsesystem for universell helsedekning (UHC) og helserelaterte mål for bærekraftig utvikling. Vi ønsker velkommen innkallingen i 2019 til FNs generalforsamling på høyt nivå om UHC, som denne erklæringen vil bidra til» https://beta.legeforeningen.no/contentassets/b6efe49d0dda4d279b3a0f925c67a4c4/allmennmedisin-i-et-samfunnsperspektiv.pdf

 • Sven Richard Haugvik 27.11.2019 18.28.54

  Lege

  En liten påminnelse om hvordan det er å bli behandlet som «voksen» fastlege i kongeriket (statssekretæren heter nå Maria Jahrmann Bjeke): .... https://youtu.be/BfsFNxeNXSM

 • Sven Richard Haugvik 07.12.2019 09.13.16

  Lege

  Ny statssekretær Inger Klippen vil (som vikar) fjerne meningsløse oppgaver og unngå byråkratisering i fastlegeordningen. Dette er noe hennes HOD må gjøre fordi fastlegen(FL) selv ikke har mulighet til å velge bort oppgaver andre kommer på at de skal gjøre. Klippen konstaterer at FL ønsker å jobbe som klinikere og ikke administratorer, og brått er oppgaven med PHT-ledelse eliminert. Ja, løsningen må innebære at oppgaver flyttes fra fastlegens bord (av lovgivende myndigheter over kommunenivå). Gjennomganstonen her er at dette har Bent Høie vært lydhør for, så det skal han ha ros for. For å styrke fastlegeordningen(FLO) og jobbe for å få inn «friske midler» er nok lurt av Klippen, men hvor mye det kommer i revidert er fortsatt uklart. Det slås fast at HOD (ikke AID) har en forståelse for at ordningen trenger et løft. Det er alltid sånn at noen vil være mer fornøyde enn andre når HOD videreutvikler en ordning. Det har FLO absolutt erfaring med.

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!