MINST HALVPARTEN KVINNER: På egne arrangementer vil Lancet-gruppen ha som mål at minst halvparten av debattpaneler består av kvinner. Foto: Illustrasjonsfoto/Getty Images

Lancet-gruppen vil ha større mangfold

Redaktørene i Lancet-tidsskriftene vil fra nå av ikke delta i panelsamtaler med utelukkende mannlige deltakere.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

De atten medisinske tidsskriftene i Lancet-gruppen har avlagt et «mangfoldsløfte» for å styrke likestilling, mangfold og inkludering.

 Samtidig går tidsskriftene inn for å fjerne «manneler», paneler bestående kun av menn.

Må få inn kvinner

– Vi erkjenner at publisering er en viktig valuta innen vitenskap, medisin og folkehelse. Det er nøkkelen til at kvinner og andre kan bidra, motta anerkjennelse og opparbeide erfaring, synlighet, og prestasjoner slik at de kan konkurrere om forfremmelse, skriver redaktørene i Lancet-tidsskriftene i en kommentar.

Redaktørene oppfordrer også andre forleggere og tidsskrift til å støtte opp om initiativet.

Alle tidsskriftene i Lancet-gruppen har nå forpliktet seg til å fornye sine «editorial advisory boards» slik at de består av minst 50 prosent kvinner innen årets slutt. Så langt oppfyller åtte av de atten tidsskriftene kravene.

Ingen mannstunge paneler

Redaktørene i Lancet-tidsskriftene vil fra nå av ikke delta som paneldeltakere på arrangementer uten kvinner i panelet. På egne arrangementer vil målet være at minst halvparten av panelet består av kvinner.

Nyheten om de nye retningslinjene kommer et halvår etter at Lancets spesialnummer for å fremme kvinner innen vitenskap, medisin og global helse.

Powered by Labrador CMS