FÅR POENG: Universitetet i Oslo (UiO) og Universitetet i Bergen (UiB) får gi ett tilleggspoeng til menn under 22 år som søker på profesjonsstudiet i psykologi. Foto: Getty Images/Illustrasjonsfoto

Flere menn får studieplass etter innføring av kjønnspoeng

Andelen menn som får tilbud om studieplass på profesjonsstudiet i psykologi øker noe etter at universitetene har fått lov å gi tilleggspoeng basert på kjønn.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

For første gang har universitetene fått lov å gi ett tilleggspoeng til menn som søker seg til profesjonsstudier i psykologi. Ordningen kom på plass etter søknad fra Universitetet i Oslo (UiO) og Universitetet i Bergen (UiB), og gjelder menn under 22 år.

Tall fra Samordna opptak viser at 14 flere menn i alderen 19 til 21 år fikk tilbud ved profesjonsstudiene i psykologi ved de to universitetene i høstens opptak, sammenlignet med fjoråret.

Økning på fem prosent

Ved UiB er det syv flere menn som har fått tilbud om studieplass. Det tilsvarer en økning på fem prosent, oppgir universitetet i en pressemelding.

– Andelen menn er nå 27 prosent, men vi har et mål om at minimum 30 prosent av studentene ved profesjonsutdanningen skal være menn, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen i pressemeldingen.

Totalt 24 menn er tatt opp i førstegangsvitnemålskvoten ved UiB.

Powered by Labrador CMS