VIL TIL HELSEDIREKTORATET. Helen Brandstorp og Guro Birkeland er to av tilsammen 26 som har søkt stillingen som divisjonsdirektør i Helsedirektoratet Foto: Vidar Sandnes

26 vil bli divisjonsdirektør i Helsedirektoratet

På søkerlisten til jobben som leder for divisjon analyse og samfunn, stillingen som Marte Gerhardsen forlot etter bare ett år, står blant annet Helen Brandstorp (48) og Guro Birkeland (47).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

De to er de mest profilerte navnene som er å finne blant de offentlige søkerne på listen med 26 søkere, 14 kvinner og 12 menn. Fire av søkere er unntatt offentligheten. Helen Brandstorp er et kjent ansikt i det allmennmedisinske miljøet i Norge, og har lang fartstid som fastlege i Tana.

Hun er en profilert aktør innen distriktsmedisin. Brandstorp er utdannet lege, har en doktorgrad fra 2017, og har de siste årene blant annet vært leder for Nasjonalt senter for distriktsmedisin i Tromsø. Hun har også en deltidsstilling i ALIS-Vest.

Guro Birkeland er utdannet både lege og jurist og har blant annet vært generalsekretær i Norsk Pasientforening. Hun har jobbet i Helsetilsynet og har bred erfaring med tilsynssaker. Birkeland er i dag Avdelingsdirektør i Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten (Helseklage).

Divisjonen som trenger ny leder har et bredt spekter av oppgaver og har fem avdelinger som har ansvar for akuttmedisin og beredskap, helserett og bioteknologi, komparativ statistikk og styringsinformasjon, samt kommunikasjon.

Powered by Labrador CMS