Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde
VIL HA KOORDINATOR: Regjeringen foreslår at pasient- og brukerombudene skal få et eget koordinerende ombud. Foto: Getty Images

Foreslår å innføre nasjonalt pasientombud

Regjeringen vil ha et eget ombud som har ansvar for å koordinere alle landets pasient- og brukerombud.

Publisert: 2019-04-05 — 17.06

Det er statens ansvar å sørge for at det finnes et pasient- og brukerombud i hvert fylke. Nå foreslår regjeringen å innføre et eget ombud som fungerer som koordinator for de andre ombudene. I tillegg foreslår regjeringen at de fylkeskommunale tannhelsetjenestene også skal få hjelp hos ombudene.

– Alle pasienter og brukere skal kunne få bistand fra pasient- og brukerombudet, uansett hvor de bor. Jeg er glad for at samarbeidet mellom ombudene er blitt utvidet og styrket de siste årene. Et koordinerende ombud skal bidra til et enda bedre og likere tilbud til pasientene og brukerne, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Regjeringen foreslår at det koordinerende ombudet blant annet skal bistå de øvrige ombudene med systematisk kompetanseutvikling og veiledning, bidra til felles forståelse av prinsipielle saker og følge med på hvordan ulike grupper av pasienter og brukere prioriteres ved tildeling av tjenester.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!