Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
Helseminister Bent Høie (H) går til ny jobb fra 2021. Arkivfoto.

Høie fikk fylkesmannsjobben

Helseminister Bent Høie blir fylkesmann i Rogaland.

Publisert: 2018-10-26 — 12.03
Denne artikkelen er over tre år gammel.

Bent Høie (H) varslet i august at han søkte embetet som fylkesmann i Rogaland.

Samtidig varslet han Høyre om at han ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021.

Fredag ble han i statsråd utnevnt til fylkesmann i Rogaland.

– I 2021 vil jeg ha sittet over 20 år på Stortinget, og det er derfor på tide å slippe andre til. Embetet som fylkesmann i Rogaland er en unik mulighet til å fortsatt kunne jobbe for hjemfylket mitt, men i en annen rolle, har han tidligere uttalt.

Høie kan ikke tiltre embetet før han går av som stortingsrepresentanter høsten 2021. Det vil derfor bli kunngjort midlertidig embete som fylkesmann i Rogaland.

Bent Høie er 47 år, og har vært helse- og omsorgsminister i perioden oktober 2013 – januar 2018, og er fra januar 2018 helseminister.

Han har vært stortingsrepresentant for Rogaland Høyre fra 2001 og vil være det frem til oktober 2021. Han har vært medlem av flere stortingskomiteer, blant annet i sosialkomiteen og helse- og omsorgskomiteen (der var han leder). Høie har hatt ulike politiske verv fra 1991. Høie har tatt grunnfag i jus ved Universitetet i Bergen og har 2-årig studier i hotelladministrasjon.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • William Jørgen Koren 28.10.2018 13.57.11

  La ham få gå på dagen. Dette vil være en vinn-vinn situasjon både for Rogaland fylke og for sykehusene våre, og sikkert også for Bent Høie selv. Velkommen til kommentarfeltet, Sveinung Stensland. Som farmasøyt kan du jo blande litt malurt i begeret :-D

 • Apoteker 27.10.2018 15.02.55

  Her i Noreg det er aldeles før mykje BYROKRATI. f e x Hver kommune har Ordfører (politisk) og RÅDMAN. I andre land man klarer med 1 person i styre. Tror vi skulle klare meger bra uten fyllkesmannene,

 • pst 27.10.2018 02.30.57

  Forhåpentligvis en bedre kandidat enn en del andre som bekler dette embede. Vi bør vel egentlig avvikle dette systemet som litt for ofte jobber mot sine intensjoner og ikke med.

 • Formalkompetanse 27.10.2018 09.06.59

  Utrolig at en tåkefyrste av politiker med så liten formalkompetanse får en slik stilling.

 • Sveinung Stensland 26.10.2018 18.28.27

  Jeg mener kommentarfeltet i Dagens Medisin burde krevd åpenhet om hvem som kommenterer. Feige fagfolk som ikke tør stå for sitt syn burde ties ihjel. Kom med eksempler på hvem som burde bli fylkesmann hvor, se gjerne på øvrige ansettelser i tilsvarende roller og om det er noen som er godt nok kvalifisert. Jeg heter Sveinung Stensland, farmasøyt og politiker, og håper jeg er kvalifisert til å mene noe i legers nærvær.

 • Fryktkultur helsepolitikere 26.10.2018 21.13.15

  Når sykehus er blitt foretak med kunder og brukere på bunnen er det en kulturendring med direktørenes helsevesen, fryktkultur, represalier hvis du ikke har samme mening som topplederen, yrkesforbud, munnkurv, illojal, karrierestopp osv. Tror DM får mer relevante, ærlige og realistiske kommentarer i systemet DM faktisk har. Stensland er folkevalgt og må stå fram med fullt navn.

 • Arne Stenrud Berg 26.10.2018 23.34.16

  Helt enig med deg Sveinung Stensland. Jeg blir flau på legers vegne av alle de anonyme innleggene med usaklige personangrep.

 • lege 27.10.2018 16.40.16

  Så lite vet du om realitetene i norsk helsevesen, Sveinung Stensland. Det er strenge krav til lojalitet, helt urimelige, folk sies opp pga helt vanvittige krav til lojalitet og merkelige definisjoner av det. Det praktiseres yrkesforbud og systemet med helseforetak er monopolstrukturer som gjør det mulig. Den støtten politikeren tror de har, er der ikke og det korrektive åpne diskusjon kunne vært, går dere glipp av.

 • Sveinung Tullebukk 27.10.2018 19.32.58

  Politiker på markedsføringstur i kommentarfelt. Les Morgenbladet om bakgrunnshistorien og hvordan man søkte å finne noe å ta Malkenes for, før han kom med elevfortellingen sin på NRK. Jeg vet ikke hvem som er feigest jeg, folk som kommenterer det autoritære teknokratiet vi har som kveler alt, mens marionetter/politikere som deg skal sole seg i glansen og bli husket for ettertiden som samfunnsbyggere, mens dere bidrar null og niks til å gjøre noe med det autoritære teknokratveldet vi har som umuliggjør ytringer uten å ha massiv likviditet, eller være patologisk glad i å bruke store deler av livet sitt i rettsaler. Men du har en mening, det er jo bra. Det er ingen i dagens medielandskap som har det.

 • Underlegen 27.10.2018 23.45.45

  Med forbehold om at du faktisk er den du utgir deg for var dette et høyst facinerende og foruroligende innlegg. Det er åpenbart at du har et nært forhold til Høie og ønsker å støtte ham. Men ved å karakterisere oss som feige fagfolk, be om at Dagens medisin oppgi muligheten for annonyme innlegg og ironisere over hvorvidt du er «kvalifisert til å mene noe i legers nærvær» signaliserer du forrakt for leger. Dette bidrar til å styrke oppfatningen at sentrale politikere ønsker å svekke fagpersoners makt i helsevesenet ytterligere. Vi har et underlig system hvor teknokrater og byråkrater uten helsefaglig innsikt, innsikt i ledelse eller noe reelt ansvar har fått tilnærmet total makt i sykehusene. Den fryktkulturen som følgelig har oppstått er et demokratisk problem. Politikere har tilnærmet ingen mulighet til å få rede på hvordan sykehusene faktisk fungerer. Åpen konstruktiv systemkritikk er forbeholdt noen få fagpersoner som Bruun Wyller, med solide posisjoner.

 • Underlegen 27.10.2018 23.54.34

  Jeg forutsetter også at du som en erfaren politiker holder deg for god til å svare på infantile kommentarer fra diverse frustrerte og annonyme fagfolk. Missnøyen med Høie skyldes at at han etter å ha lovet å jobbe for avskaffelse av de regionale helseforetakene, så raskt innordnet seg og lot seg kue av «den nye helseadelen». https://tidsskriftet.no/2017/08/essay/den-nye-helseadelen

 • Ortoped 26.10.2018 17.39.32

  Setter man ikke noe krav til kunnskap for at man skal kunne bekle en slik stilling? En annen ting er at da slipper vi han som Helseminister! Spørsmålet er om man egentlig trenger en Fylkesmann. Fjern fylkene, slå flere kommuner sammen til naturlige geografiske regioner. Det neste er om man skal stille krav for å kunne sitte på Stortinget. Et lite sidesprang som jeg kom til å tenke på. Fylkesmannen i Hedmark satte da sitt navn under vedtaket om de tre brødrene fra Tolga som hadde fått diagnosen Psykisk utviklingshemmet. Det kan man altså gjøre uten at man engang får noen kritikk!!

 • lege 27.10.2018 09.07.07

  Gratulerer. Rogaland trenger litt hotellfagkunnskap når oljeeventyret gradvis tar slutt.

 • Lege F 26.10.2018 12.26.03

  Uheldig med en helseminister på oppsigelse og en vikarierende fylkesmann - begge deler i 2,5 år. Dette er kan hende Helseministerens helsevesen og fylkesmannens regionreform?

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!