Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Fredag åpner nytt sykehus i Kirkenes.

Fredag åpner nytt sykehus i Kirkenes. Foto: Finnmarkssykehuset

60 år siden sist: Åpnet nytt sykehus i Finnmark

For første gang på 60 år er det åpnet et helt nytt sykehus i Finnmark

Annons:

Det første spadetaket ble tatt på tomta ved Stuorrajávri – Andrevann – midt mellom Kirkenes sentrum og Hesseng våren 2014.

Sykehuset skal være det eneste i verden som fullt ut er modulbasert. Modulene er bygget i Tyskland og fraktet med skip til Kirkenes sommeren 2016.

Fredag åpner sykehuset, over ett og et halvt år forsinket. Det har vært mye trøbbel underveis: Blant annet har badene måttet bygges om og brannsikringen måtte utbedres. Det har også vært store uenigheter mellom entrepenøren og Finnmarkssykehuset.

I en kronikk i anledning åpningen, publisert i Altaposten, legger heller ikke Finnmarkssykehusets direktør Eva Håheim Pedersen, skjul på alle utfordringene som har kommet underveis:

– Det har gitt forsinkelser, særlig det siste året. Men vi har løst utfordringene, og kan nå stolt vise frem det nye sykehuset, bygget for morgendagens sykehusdrift og med det siste av medisinskteknisk utstyr.

– Det er i seg selv en stor og viktig hendelse at nye Kirkenes sykehus kommer i drift, men ser vi fylket under ett, er dette første steg i en helsesatsing som savner sidestykke i Finnmark. Dette er en del av det jeg vil kalle et historisk løft for helse i hele landets nordligste fylke, skriver Håheim Pedersen i Altaposten.

Parallelt med dette jobber Finnmarkssykehuset med tre andre prosjekter i Karasjok, Alta og Hammerfest. I 2024 er målet at Finnmark har to nye sykehus; det ene i Kirkenes, det andre i Hammerfest, Klinikk Alta og Samisk helsepark i Karasjok.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Eldar Solum 18.10.2018 01.17.06

  Gratulere Kirkenes! Det viktigste med et sykehus er hva som skjer på innsiden men landsdelens natur og fargeprakt kunne gjerne. ha utgjort en del av byggets eksteriør og fasade f.eks. blått(Nordishavet),grønt(Sommervidda),rødt(Høstvidda),gult (Midnattsolen)=Sum(Nordlyset). Det er kanskje ikke for sent?

Nyheter fra startsiden

Bilde av Nils Fredrik Wisløff og Lisbeth Normann

Helse-Norges mektigste

Strid i juryen om maktvinner1

Bent Høie, Helseminister, Stortinget

Helse-Norges mektigste 2018

Bent Høie: Makten min er redusert

Helse-Norges mektigste 2018

Dette er makteliten i Helse-Norge2

Espen Remme

PENGEMANGEL I HELSE MØRE OG ROMSDAL

Sykehus må betale lønn med kreditt6

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!